Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Pexip får pris för smart lösning för videomöten

utmärkelse Videokonferenstillverkaren Pexip får innovationspris från Microsoft för sin lösning som låter användare enkelt koppla sig till ett Teams-möte – oavsett om de använder Zoom, Poly eller Cisco.

Pexip får pris för smart lösning för videomöten

Microsoft ger priset som Årets innovationspartner i kategorin Modern Workplace till den norska videokonferenstillverkaren Pexip. De har gjort det enkelt att koppla sig till ett Teams-möte oavsett om man använder Zoom, Poly eller lösningar från Cisco.

De senaste månaderna har det varit viktigt för människor att kunna ansluta till videomöten, men det finns många lösningar att välja mellan. Pexip har jobbat på att göra det enkelt att koppla samman de olika videolösningarna oavsett plattform eller om man använder pc, mobil eller en konferensrumslösning på kontoret.

– Vi är självklart mycket glada för att Microsoft lyfter fram jobbet som vi gjort med att göra det enkelt att samarbete oavsett plats eller digital plattform. Det har varit vår prio nummer ett, säger Michael Whittam, regional säljchef för Sverige, Finland och Baltikum på Pexip.

Microsoft delade ut priset under Partner Inspiration Day den 24 september, för första gången ett helt digitalt event.

– Pexip vinner priset som Årets innovationspartner i kategorin Modern Workplace för arbetet de har gjort med att förenkla uppkopplingen mellan olika plattformar för videomöten och Teams. Pexip har utvecklat Cloud Video Interoperability (CVI-lösningar) som gjort det möjligt för alla att delta på ett Teams-möte med ett enkelt klick, oavsett om de använder Zoom, Poly eller lösningar från Cisco, säger Therese Treutiger, chef för kommersiella partners och innovation på Microsoft i Sverige.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter