Pexip ska leverera videomöten till amerikanska försvaret

Branschen Ett viktigt kontrakt som är en riktig fjäder i säkerhets-hatten. Nu avslöjar Pexip att de tecknat avtal om att levera videomöten till amerikanska försvaret.

Pexip ska leverera videomöten till amerikanska försvaret

Säkerhet är en het potatis i takt med att allt mer digitaliserats och sköts på distans. När det gäller videomöten så finns det flera alternativ på lösningar som erbjuder ett extra lager säkerhet. Pexip är en av dem och nu har de fått ett rejält kontrakt.

I ett pressmeddelande avslöjar företaget att man tecknat ett avtal med amerikanska Defense Information Systems Agency (DISA). Myndigheten lyder under det amerikanska försvarsdepartementet och är de som levererar teknik och it till försvaret samt hela vägen upp till presidenten.

Det Pexip ska leverera i det nya avtalet är ”self-hosted-mjukvara” som ska vara grunden för DISA:s videkonferenstjänster, det ska även vara kompatibelt med Microsoft Teams. Företaget har sedan tidigare ett avtal från 2019, men nu har man dels fått utökat samt förlängt avtal.
– Jag är stolt över att en organisation av så stor vikt och med sådana komplexa behov som DISA erkänner Pexips kapacitet att erbjuda säker och flexibel videokommunikation. Det här kontraktet visar att kunder värderar vår unika modell som inkluderar att mjukvaran körs inne i kundens egna organisation, samtidigt som den har industriledande kompatibilitet, säger Öystein Hem, tillförordnad vd för Pexip, i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.