Phonefamily blir virtuell operatör hos Tre

Avtal Mobilåterförsäljaren Phonefamily har skrivit avtal för att bli virtuell operatör i Tres nät. I dagsläget har den nyblivna operatören några få företagskunder, men nu hoppas man kunna få antalet att växa.

Enligt Phonefamily själva så var Tre den naturliga partnern när man började sondera terrängen bland operatörerna. Ledningen har haft en diskussion med Tre i några månader och i förra veckan skrev man avtal.

– Vi är väldigt nöjda och glada, förhoppningen är att kunna lansera egna abonnemang i början av 2015, säger Thomas Ahlerup, informationschef på Phonefamily.

Ser över kunderna

I nuläget är majoriteten av företags kunder konsumenter, men där finns några företagskunder och där hoppas man kunna utöka kundstocken.

– I och med att vi blir virtuell operatör kan vi själva skräddarsy abonnemangsformer och anpassa dem i ännu större skala, mot såväl företag, privatpersoner och offentlig sektor. Vi är inte så bundna vid fasta abonnemang som de stora operatörerna, menar Thomas Ahlerup.

Växlar nästa steg?

Just nu pågår ett arbete med att sätta upp infrastrukturella förutsättningarna som fakturering och crm. Man ser också över paketering av både tjänster och abonnemang.

– Den största utmaningen som virtuella operatörer brukar möta är försäljningen och distributionen av sina tjänster. Vår styrka och konkurrensfördel ligger i vår redan etablerade butikskedja med 25 butiker runt om i Sverige, från Trelleborg i söder till Borlänge i norr, säger vd Jon Hjertenstein.

Ti: Kan det bli aktuellt för er att även leverera växeltjänster ?

– Vilka tjänster som vi kommer att leverera och addera ovanpå nätet beror helt på marknaden. Dyker det upp ett fönster där det finns en brist eller ett stor behov av konkurrens kommer vi att titta på de möjligheterna. Det ska ju till en teknisk lösning i sådana fall, men där har vi alla möjligheter att lyckas om behovet och efterfrågan finns, berättar Thomas Ahlerup.

Här kan du läsa den uppföljande artikeln där Tre ger sin syn på samarbetet.

Fakta

Om Phonefamily

Är en oberoende återförsäljare av mobiltelefoni, tillbehör och tv-abonnemang. Startade sommaren 2010 med en butik i Skärholmen Centrum söder om Stockholm. Företag har sitt säte i Stockholm, har 160 anställda och finns idag på cirka 25 ställen.  

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.