Phonera säljer privatkunder till Alltele

Phoneras 31 500 privatkunder ska flyttas över till Alltele.
– Med vår uttalade ambition att fokusera på företagsmarknaden har vi under en tid scannat marknaden efter en stabil och trovärdig tagare av vår privata kundstock, säger Henrik Wiklund, vd i Phonera.
Därmed fortsätter Allteles snabba tillväxt genom förvärv.

Med Phonera-kunderna, som finns på tjänsterna traditionell och ip-baserad telefoni och bredband, når Alltele upp i runt 130 000 kunder och en årsomsättning på 270 miljoner kronor. Ett mindre tillskott än Vattenfalls privata kundbas, som Alltele nyligen förvärvade (se länkad artikel).

För Phonera ligger försäljningen helt i linje med fokuseringen på företagsmarknaden.

– Vi har identifierat ett antal viktiga tillväxtområden på vår huvudmarknad, små och medelstora företag, och vår avsikt med en avyttring av konsumentkunderna är att skapa förutsättningar för att till fullo ta till vara på dessa möjligheter, säger Henric Wiklund, vd på Phonera.

Växer snabbt

Alltele sin tur, gör verklighet att strategin att växa snabbt genom förvärv.

– Efter förvärvet av Vattenfallls kundstock, främst i Norrland och östra Sverige, kompletterar Phonera-affären nu med en stor kundbas i västra och södra delen av landet, säger Ola Norberg, vd för Alltele.

Överlåtelsen finansieras via en apportemission till Phonera kombinerad med en riktad emission. Phonera blir efter en genomförd affär därmed ägare i Alltele med cirka tio procent. Köpeskillingen ligger på 31,6 miljoner kronor. Parterna räknar med färdigt avtal under maj månad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.