Pilotfish kopplar upp Svealandstrafiken

IT En lösning som ska göra att bussarna i Västmanland och Örebro rullar effektivare.
Nu har Pilotfish tecknat avtal om att leverera it-system för regionernas 320 bussar.

Pilotfish kopplar upp Svealandstrafiken

En enkel men effektiv it-lösning ska göra att Svealandstrafiken snart rullar uppkopplad. Bakom lösningen står Pilotfish vars standardiserade plattform innebär att man kan koppla ihop och dela information mellan olika system.
– Standardiseringen är viktig, säger Tomas Gabinus, vd för Pilotfish. Den möjliggör för leverantörer att ingå i en helhet samtidigt som de kan fokusera på det de är bäst på.

En fördel som man även får av att utgå från en standard är att det blir lätt att använda komponenter från konsumentelektronik och bilindustrin. Något som innebär kostnadsfördelar samt att man snabbt kan få ut systemet.
Avtalet gäller leverans av system till 320 bussar. I dessa kan föraren styra olika ombordysstem via nya Androidbaserade förarskärmar. I systemet ingår det även förarassistans för bränslebesparing samt automatisk nedladdning av färdskrivardata. Därtill ingår integration mot ett molnbasetat trafikledningssystem.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.