Pinchos väljer it-lösning från Globalconnect

Nätverk Ett val för att säkra och effektivisera. App-baserade restaurangen Pinchos har tecknat avtal med Globalconnect för verksamheten.

Pinchos väljer it-lösning från Globalconnect

När Pinchos öppnade var till skillnad från många andra restauranger it snarare än dagens rätt en nyckelkomponent. Detta då det är en app-centrerad frenchise-kedja där besökarens telefon blir en central del. Med mobilen bokar man bord, beställer mat och betalar för kalaset.

Konceptet har visat sig vara lyckat och i dag finns resturangkedjan på 74 platser i Sverige samt även i Norge, Danmark och Finland.

Nu har Pinchos valt att teckna avtal med Globalconnect och det innebär att den senare kommer leverera all datakommunikation samt säkerhet.

– Vi är väldigt glada att gå med Globalconnect som partner när vin nu expanderar vår verksamhet i Norden och vidare. Då ci är en föregångare när det gäller digitaliserad restaurangverksamhet så ställer det höga krav på förbindelse och möjlighet att snabbt kunna ge bra support till våra restauranger, säger Ronnie Persson, teknikchef på Pinchos Nation.

Globalconnect kommer att leverera SD-WAN som gör att man kan koppla ihop alla restaurangerna och samtidigt ha central kontroll på nätet, hela vägen ned till app-nivå. 

Uppkopplingen sker primärt via fiber och har 4g som backup. Därtill ska Globalconnect leverera fullt manager lösning för LAN och wifi. 

Avtalet löper över flera år och värderar still mångmiljonbelopp.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.