nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Plantronics uppgraderar kvaliteten på små mötesrum

En plug-n-play-lösning för alla företag som kör videokonferenser via vanliga datorer.
NU har Plantronics lanserat en ny produkt för de små mötesrummen.
– Ett viktigt förstasteg i att möta de utmaningar som finns med det moderna kontorets behov, säger Plantronicschefen Joe Burton.

  • Artikel annons 1

Dagens kontor är i ständig rörelse, rent ordagrant. Medarbetare är mobila och har tillfälliga kontor om vart annat. Och detta har gjort att de traditionella mötesrummen i allt högre grad byts ut mot mindre alternativ.

Enligt Plantronics finns det åtskilliga miljoner så kallade små mötesrum där 2-6 personer kan träffas och samarbeta – men endast en bråkdel av dessa har utrustning för att hantera videokonferenser. Men nu ska det bli ändring på det och nu har man lanserat en ny plug-n-play-lösning.

 

Polycom Studio ansluts enkelt via USB  och denna ska tack vare så kallat ”akustiskt staket” kunna filtrera bort ljud bortom ett visst område. Vidare ska konferenskameran automatiskt fokusera på den som talar och leverera bild i 4k-uppklösning.

­–  Företag runt om i världen har börjat förstå den strategiska betydelsen av små mötesrum. Faktum är att vi förväntar oss att små mötesrum kommer att öka med 15 procent de närmaste 12–24 månaderna, förklarar Ira M. Weinstein, som är chef för analytikerfirman Recon Research.

 

Polycom Studio ansluts trådlöst till ett företagsnätverk som tillåter IT-tekniker att hantera enheterna i flera små mötesrum, på ett stort campus eller på kontor runt om i världen. Kunderna kan enkelt hantera sin enhet tillsammans med andra Polycom-enheter via molnet med Polycom Device Management Service för företag eller i lokaler med Polycom RealPresence Manager. Polycom Studio finns redan från februari tillgänglig i Sverige.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.