IT Chef

Om tjänsten

IT Chef

Tjänst: IT Chef

Företag: SYNLAB Medilab

Sista ansökan: 2021-04-30

Ansökan: Ansök här

Nu söker vi dig som tillsammans med medarbetarna och övriga kollegor på SYNLAB Medilab vill vara med på vår fortsatta resa. Du förstår vart vi är på väg och leder avdelningen i små som stora steg. Du har en passion för ständiga förbättringar och lockas av möjligheten att leda och engagera i den dagliga leveransen.

Om rollen

Som IT chef ansvarar du för att leda avdelningens medarbetare mot Synlabs strategiska mål. Du arbetar aktivt med att förbättra och utveckla medarbetarnas förmåga genom att coacha och leda dina medarbetare i förändring. I rollen har du ett ansvar för ett team som består utav sju personer. Du rapporterar till VD. IT avdelningen har ett viktigt uppdrag som stödfunktion till verksamheten.

Vi söker nu dig som vill vara med i arbetet med att driva Synlabs utveckling av IT framåt. Du behöver trivas med att snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete. Rollen som IT chef ställer höga krav på att du är prestigelös då du även kommer att arbeta operativt som ”IT-tekniker” och hjälpa till där det behövs.

Vår IT-chef ska kunna knyta IT-funktionen tydligt till de strategiska målen med verksamheten och framförallt kunderna och användarnas behov. En viktig del av arbetet är att säkerställa en högkvalitativ leverans, säkerhet och support av befintlig IT-miljö och systemflora.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Äger ansvaret för IT avdelningen och uppdraget från verksamheten
 • Leda IT avdelningen och utvecklingen framåt
 • Vara en partner till verksamheten avseende teknisk kompetens i allt från installationer till val av IT-produkter och -tjänster.
 • Driva utvecklingsprojekt för effektiv IT-användning & digital transformation.
 • Övergripande samordningsansvar för IT
 • Personal- och budgetansvar för IT avdelningen
 • Kontaktperson för leverantörer av IT-system
 • Ansvarig för kontakt med andra regioner vid upphandlingar
 • Bra samarbete med övriga verksamhetschefer och övriga i organisationen
  Ingår i ledningsgruppen
 • Rapporterar till VD

Din profil

Du har arbetat med IT-förvaltning och underhåll i Windows-servar med vana att driva IT-frågor i små/medelstora företag. Du besitter mycket goda kunskaper inom Microsoft, Office 365 och har mycket god förståelse för backup-hantering och kris/attack-hantering med kunskap om grunderna inom säkerhet; om processer, rutiner och vad som fungerar bra och mindre bra. Du har minst 5 års erfarenhet som specialist och helhetsansvaret i rollen som IT chef.

Vi ser gärna att du är en van beställare och kravställare hos IT-leverantörer och förstår vem som är bäst på vad, så att du kan fördela arbetet på ett effektivt sätt med hänsyn till var och ens kompetens. Du har förmågan att se helheten och prioritera klokt för att nå målen. Du kan se framkomliga lösningar med hänsyn tagen till kostnad, säkerhet, framtidsteknik samt vad som accepteras internt.

Som person älskar du IT-teknik och har en bred kunskap därinom. Du är van att leda eller projektleda. Meriterande om du har flerårig erfarenhet från ledande befattning inom IT-området med budget- och personalansvar. Du har arbetat med förhandling och upphandling samt med analyser, implementering och uppföljning av IT-produkter och -tjänster. Du har erfarenhet av utveckling, implementering och uppföljning av IT-strategier. Även van att driva projekt och vad som krävs för att lyckas.

Vi söker dig som är kommunikativ och ser fördelarna med att samarbeta för att nå resultat. Du har ett prestigelöst arbetssätt. Vi tror att du har en akademisk bakgrund med inriktning på data-och/eller systemvetenskap.

Om företaget

SYNLAB Medilab Aleris Medilab är nu SYNLAB Medilab.
Vi är en av Sveriges största privata leverantörer av laboratoriemedicinska tjänster inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och kliniskt patologi/cytologi. Vi driver även ett antal närlaboratorier runt om i Stockholmsregionen och i Uppsala. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av rutinanalyser och mer specialiserade undersökningar. Verksamheten genomsyras av ett starkt engagemang och ett ständigt pågående arbete för förbättrad kvalitet inom alla områden. Du kan hitta mer information om oss på www.medilab.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.