Digitaliserings- och IT-chef

Om tjänsten

Digitaliserings- och IT-chef

Tjänst: Digitaliserings- och IT-chef

Företag: Håbo Kommun

Sista ansökan: 2021-05-02

Ansökan: Ansök här

IT-avdelningen tillhör förvaltningen för Centralt stöd och service. Vi är 10 medarbetare som ansvarar för drift och support av kommunens IT-miljö. I avdelningens uppdrag ingår att vara systemägare för kommungemensamma IT-system samt att ansvara för kommunens gemensamma IT-infrastruktur. IT-avdelningen ansvarar för drift och övervakning av nätverk, IT-arbetsplats, kommunikation och servrar, inklusive installation, service, underhåll, inköp av utrustning, avhjälpande av fel, säkerhetsrutiner kopplade till nätet samt användarsupport.

Är du en erfaren, engagerad och utvecklingsorienterad person med intresse för digitaliseringsfrågor? Hos oss får du möjlighet att arbeta i en spännande och unik roll där du är med och skapar förutsättningarna och lägger grunden för Håbo kommuns digitala transformation från start.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som digitaliserings- och IT-chef består av två delar:

  • Att leda, driva och utveckla kommunens digitaliseringsprocesser i nära samarbete med våra olika förvaltningar och verksamheter. Du ansvarar för att ta fram, förankra och efter beslut realisera en strategi för digitalisering som integrerats mot verksamhetsmål och vision.
  • I ditt uppdrag ingår även att säkerställa en säker och hållbar IT-infrastruktur som gör att kommunen är rustad inför framtiden.

Du rapporterar till biträdande kommundirektör och du ingår i dennes ledningsgrupp. Du har budget-, verksamhetsansvar och personalansvar för dina medarbetare. En viktig del är förändringsledningen i den egna avdelningens interna arbete.

Kvalifikationer

Som person är du kommunikativ, lyhörd och tydlig och har den strategiska förmågan att se verksamheternas långsiktiga behov ihop med digitaliseringens utvecklingsmöjligheter. Du är prestigelös, tillitsfull med god samverkansförmåga och leder andra genom att motivera, inspirera och utveckla. Du är trygg i dig själv, kreativ och vågar tänka nytt, prova nya lösningar och kan driva förändringsarbete i en komplex organisation. Du är handlingskraftig och drivs av att förbättra kommunens verksamhet.

Då rollen innebär att kunna skapa och realisera strategier och planer inom organisationen och att driva förändringar i önskad riktning är betydande erfarenhet av arbete i ledande position en självklarhet.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i en chefsposition inom digitalisering och IT. Du är uppdaterad inom ny teknik och i utvecklingen som sker i berörda verksamheter för att kunna vara en del av att hitta nya innovativa lösningar som underlättar för våra medborgare och medarbetare.

Du har en relevant akademisk utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad
Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Sista ansökningsdag
2021-05-02

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Välkommen med din ansökan!

Håbo kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Mats Ståhl Elgström

Biträdande kommundirektör/Förvaltningschef CSS

mats.stahl-elgstrom@habo.se

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.