Affärsdriven IT-chef till ICA Special

Om tjänsten

Affärsdriven IT-chef till ICA Special

Tjänst: Affärsdriven IT-chef till ICA Special

Företag: ICA Special

Sista ansökan: 2018-03-18

Ansökan: Ansök här

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

ICA Special är den del inom ICA som saluför allt utöver mat, till exempel husgeråd, kläder, media, köksprodukter och säsongsvaror. ICA Special arbetar mot ICAs 1400 butiker i Sverige och funktionen ansvarar också för resultat och drift av Maxi Special AB, en helintegrerad kedja med 82 enheter som drivs i Maxi ICA Stormarknad med ca 900 medarbetare och en omsättning på ca 4,5 miljarder. ICA Special driver e-handel på icahemma.se http://icahemma.se/ samt i samarbete med ICA butiker på ica.se/handla http://ica.se/handla. E-handel och digital utveckling är ett prioriterat område inom ICA Gruppen.

VUIT ansvarar för leverans av verksamhetsutveckling och IT till hela ICA Sverige. Syftet är att vara en proaktiv partner till verksamheten och verka för helhetstänk, långsiktighet och tvärfunktionell effektivitet både gällande verksamhetsprocesser och IT-lösningar.

Vi behöver nu förstärka vårt team på ICA Special i Kallebäck med en affärsdriven IT-chef.

Du och ditt team är en integrerad del i ICA Sverige och VUITs (Verksahetsutveckling & IT) organisation och stödjer ICA Special med processer och verktyg inom samtliga verksamhetsområden. Som IT-chef ingår du i ledningsgruppen för Affärsutveckling & Marknad på ICA Special men du sitter även med i ledningsgruppen för VUIT funktionen Sortiment & Inköp Replenishment och rapporterar till Funktionschefen.

Du har ansvar för leverans av process och applikationsutveckling inom ICA Special samt säkerställer en kostnadseffektiv drift, i linje med ICA Sveriges affärsplaner och IT Strategi för ditt ansvarsområde. Du är ansvarig för att säkra en förankrad roadmap gällande både nyutveckling och kontinuerliga förbättringar i de applikationer och arbetsprocesser som ligger inom ditt ansvarsområde. Du arbetar i nära dialog med linjeverksamheten – både när det gäller att ta fram strategier och planer för utveckling, samt när det gäller att genomföra projekt och följa upp effekter.

Du har ansvar för budget, forecast och ekonomisk uppföljning för kostnadsstället, du äger nödvändiga licenser, supportavtal och ansvarar för att säkerställa rätt kompetens och bemanning. Du synkar ditt teams initiativ med andra kringliggande och ser synergier och förbättrar samarbetsformer.

Dina främsta ansvarsområden är att:

• Ansvara för strategi, prioritering och planering av applikationsutveckling
• Nära samverka med affärsverksamheten för identifiering och formulering av nya idéer, initiativ och lösningar samt löpande förankra din utveckling- och förbättringsagenda
• Ha ett helhetstänk där utveckling och förvaltning hänger samman i en enhetlig leverans till affärverksamheten
• Att leda i förändring, både det egna teamet liksom att fungera som stöttepelare i förändringledningen inom ICA Special
• Ansvara för genomförande och effekthemtagning av projekt som aktiv projektägare och styrgruppsdeltagare
• Aktivt delta i tvärfunktionella forum som rör utvecklingen inom ICA Sverige
• Coacha och motivera medarbetarna i ditt team i deras arbete, samt säkerställa att de utvecklis och besitter nödvändig kompetens för sitt uppdrag
• Ansvara för budgetering, uppföljning och prognostisering

Profil:

• Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande med relevant inriktning, gärna civilingenjörsutbildning.
• Du bör ha minst 5 års erfarenhet av ledarskap i chefsposition, gärna som IT-chef.
• Du behöver ha gedigen generell kunskap om IT och gärna erfarenhet av agilt arbetssätt.
• Du behöver även ha erfarenhet av att leda i förändring i en stor och komplex organisation.
• Vi önskar att du har erfarenhet av retail/butik och gärna av sällanköpsvaruhandel.
• Vi vill att du talar flytande svenska och engelska.

Som person besitter du goda ledaregenskaper och för oss är det viktigt hur du är som chef. Vi vill att du är coachande med ett målinriktat, drivande och motiverande ledarskap samt att du har ett bra kommunikativt sätt. Du behöver vara utåtriktad och ha förmåga att skapa och bibehålla både interna och externa relationer. Du behöver ha en förmåga att hantera många aktiviteter och leveranser samtidigt. Du arbetar proaktivt, ser möjligheter och kommer med idéer och lösningar kring hur vi kan göra saker bättre men samtidigt ha en förmåga att balansera behov av förändringsledning med struktur, metodik och best practice.

Din ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Ansök via dfind.se/it/  http://www.dfind.se/it/. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Tegnér Rydeving, pia.tegner@dfind.se och 0733 – 573 607. Vi arbetar löpande med urvalet så ansök så fort som möjligt dock senast 2018-03-18.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.