Chef för IT-avdelningen

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, danspedagogik, film, media, opera, scenkonst och skådespeleri. Genom banbrytande utbildning och forskning vill vi stärka konstens kraft och förmåga att möta samhällets utmaningar. I miljön för konstnärlig forskning har vi unika möjligheter att fördjupa utbildningarna och skapa tvärkonstnärliga samarbetsprojekt.

Om tjänsten

Tjänst: Chef för IT-avdelningen

Företag: Stockholms konstnärliga högskola

Sista ansökan: 2020-09-10

Ansökan: Ansök här

Vill du bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö? Hos oss blir du en viktig del i den kritiskt reflekterande och inkluderande miljön. Genom nyskapande arenor för morgondagens tongivande konstnärer, forskare och pedagoger bidrar vi på konstnärlig grund till en aktiv dialog med det omgivande samhället. Gemensamt bär vi en kultur med en stark vi-känsla som utmärks av ansvar, tillit och engagemang där olikheter tillvaratas.

Vill du leda, utveckla och modernisera IT-verksamheten vid en kreativ, akademisk och dynamisk och ung högskola?

Har du en bred och gedigen bakgrund inom IT, ser digitaliseringens möjligheter, vill förenkla och förbättra?

Kan du leda ned verksamhetens behov i en tydlig IT-strategi, skapa struktur och stöd i en mångfacetterad verksamhet?

Är du analytisk, strukturerad, omvärldsorienterad och nyfiken och leder med entusiasm och lyhördhet?

Du får det övergripande ansvaret för att bedriva, utveckla och samordna IT- verksamhet och stöd till utbildning, forskning och administration. Inom den gemensamma förvaltningen får du möjlighet att vara med och vidareutveckla verksamheten. En av våra kommande utmaningar är att planera för ett gemensamt campus för hela verksamhet med en planerad inflyttning under 2026.

IT-avdelningens arbete präglas av stöd till högskolans personal och studenter och utförs i nära samarbete och i dialog med verksamheten.

Du blir chef med verksamhets- budget- och arbetsmiljöansvar för ca. 7 personer på IT-avdelningen. Du rapporterar till högskoledirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Tillsammans ansvarar vi för att utforma och bedriva en effektiv stödverksamhet utifrån de ramar som styr och reglerar en svensk högskola.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att inom avdelningens ansvarsområden och fastställda budget:

 • Leda, fördela, utveckla och följa upp arbetet inom IT-avdelningens ansvarsområden
 • Arbeta strategiskt med IT i bred bemärkelse
 • I nära samarbete med högskolans ledning bidra till verksamhetens utveckling med hjälp av IT
 • Bedriva och dokumentera systematiskt kvalitetsarbete inom avdelningens ansvarsområde och i högskolegemensamma IT- och Informationssäkerhetsprocesser
 • Delta i förvaltningsledningens möten och gemensamma arbete
 • Omvärldsbevaka IT-utvecklingen med bäring på SKH:s verksamhet
 • Genomföra dialoger med högskoleledning och institutioner bl.a. som underlag till verksamhetsplanering
 • Tillsammans med dina anställda ta fram förslag till IT-strategi och årliga verksamhetsplaner för högskolans IT verksamhet
 • Följa upp och redovisa IT avdelningens resultat samt resursnyttjande
 • Delta i och samordna Informationssäkerhetsarbetet vid SKH
 • Delta i andra uppgifter på förvaltningen som tex. att leda eller delta i högskolegemensamma projekt.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Generalist inom IT med beställarkompetens och strategisk kompetens i beslutsfattande
 • Arbetslivserfarenhet från liknande arbete med erfarenhet som chef/ledare. Din ledarförmåga har stor betydelse – att delegera och entusiasmera är viktigt. Vi tror att du antingen har erfarenhet av dokumenterat chefskap alternativt har du varit projektledare för större komplexa projekt, med ansvar för arbetsledning, resurser, planering och uppföljning
 • Förmåga till tydlig verksamhetsplanering och uppföljning är ett krav och ett drivande arbetssätt förväntas av dig
 • Du ska vara lyssnande och serviceorienterad med en god kommunikativ förmåga och du ska obehindrat kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
 • Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt med dagliga frågor, kan prioritera och sortera i en bred verksamhet, har rättssäkerhet och myndighetsperspektivet som ledstjärnor
 • Intresse för det konstnärliga området är värdefullt
 • Erfarenhet av högskole- eller offentlig sektor är meriterande men inget krav
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningens omfattning är på heltid och är en tillsvidareanställning (initialt kan provanställning komma att tillämpas). Tillträde 210101 eller enligt överenskommelse.

Om ansökan

Du registrerar din ansökan och anger vårt diarienummer 2020/513/2.2.1, och laddar upp dokument i vårt rekryteringssystem. I korthet ska ansökan innehålla meritförteckning (CV och personligt brev) med kopior på handlingar du vill åberopa. Din ansökan blir offentlig handling.

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE där du är varmt välkommen att kontakta Ann Peyron, mobil: 0708-784226, ann.peyron@source-executive.se eller Karin Fransson mobil: 070-4937270, mailto:karin.fransson@source-executive.se för en inledande diskussion.

Sista ansökningsdag är den 10 september 2020.

Varmt välkommen med din ansökan!

För denna rekrytering har vi gjort vårt annonsval och vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare, rekryteringsbyråer eller motsvarande.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.