Chef IT & Digital

Om tjänsten

Chef IT & Digital

Tjänst: Chef IT & Digital

Företag: Länsförsäkringar Halland

Sista ansökan: 2023-01-08

Ansökan: Ansök här

Länsförsäkringar Halland är lite annorlunda. Vi ägs nämligen av våra kunder. Varje gång vi har kontakt med en kund så pratar vi också med en av våra ägare. Det ställer lite högre krav än vanligt, men det är också det som gör det så roligt. Länsförsäkringar Halland ökar tryggheten för över 100 000 Halländska kunder. Vi växer stadigt och blir samtidigt mer effektiva.

Uppdraget

Vår IT-avdelning består förutom rollen som IT chef av fyra IT tekniker varav en har det operativa ansvaret. Gruppen ingår i avdelningen Utveckling & Innovation där även Verksamhetsutveckling och Hållbarhet ingår.

IT-avdelningen har som övergripande ansvarsområden att ge interna kunder service och support (fokus second line support), driva verksamhetsnära IT utveckling i samarbete med kollegor från vårt gemensamma dotterbolag LFAB, ansvara för drift och förvaltning av infrastruktur och system samt ha det operativa IT-säkerhetsansvar för bolaget. Tillsammans med kollegorna i länsförsäkringsbolagen i Sverige ges du även möjlighet att delta i länsförsäkringsgruppens gemensamma utvecklingsprojekt.

Serverdriften samt first-line support har vi lagt ut till ett av våra systerbolag.

Arbetsuppgifter

Du ska tillsammans med medarbetarna i gruppen:

  • Ha det övergripande ansvaret för IT
  • Implementera nya tekniska lösningar
  • Säkerställa användarnas IT-kompetens
  • Drifta, förvalta och underhålla IT-miljön
  • Ansvara för IT-säkerhet i nära samarbete med Säkerhetsansvarig
  • Implementera och efterleva regelverk inom IKT
  • Följa upp och utvärdera utlagd verksamhet
  • Ha ett samarbete med LFAB, first-line support och övriga länsbolag
  • Ta emot leveranser från LFAB men även vara kravställare

Vem är du?

Du måste ha ett gediget IT-intresse och brinna för att ta verksamheten framåt. Vidare har du en högskoleutbildning inom IT samt erfarenhet av ett brett arbete inom IT. Du ska ha varit ledare inom IT-området.

Har du dessutom arbetat med affärsutveckling och digitalisering är det meriterande.

Du måste även ha kompetens inom IT-säkerhet och eftersom vi agerar i en bransch som är mycket regelstyrt är det viktigt att du har lätt att sätta dig in i nya regelverk.

Du måste vara utåtriktad, nyfiken och serviceminded samt ha ett genuint intresse av IT och tekniska lösningar. Du har förmågan och viljan att driva förändrings- och förbättringsarbete inom IT och du arbetar lösningsfokuserat och strukturerat. Du har en god analytisk förmåga samtidigt som du är en social och kreativ person som trivs i ett högt tempo. Då regelefterlevnad och IT-säkerhet är av högsta prioritet vill vi att du tycker att dessa frågor är både intressanta och viktiga.

Mer information

Länsförsäkringar värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Birgit Strömberg, 035-15 04 01. Facklig representant är Linda Pettersson 035-15 26 84.

Sista ansökningsdag: 8 januari

Kort om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidare

Arbetsplats

Halmstad

Kontaktperson

Chef: Birgit Strömberg

Vill du vara en del av lösningen, när livet förändras?

Bli en del av något större och börja jobba hos oss. En karriär hos Länsförsäkringar handlar lika mycket om att vara en hjälpande hand för våra kunder genom alla livets skeenden som att stärka lokalsamhället där du verkar.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.