Chef till ny sektion för IT-samordnare

Om tjänsten

Chef till ny sektion för IT-samordnare

Tjänst: Chef till ny sektion för IT-samordnare

Företag: Södersjukhuset

Sista ansökan: 2022-08-07

Ansökan: Ansök här

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 8000 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.

Chef till ny sektion, IT-samordning

IT på Södersjukhuset ska etablera en ny sektion och vi söker nu dig som i rollen sektionschef vill fortsätta förändra och utveckla IT inom Södersjukhuset med oss.

I rollen som sektionschef kommer du att leda Södersjukhusets IT-samordnare. Dessa är idag organisatoriskt och fysiskt placerade i sjukhusets olika verksamhetsområden. I och med tillskapandet av den nya sektionen kommer IT-samordnarna att ingå i Sös centrala IT-organisation.

Beskrivning

IT-samordnarna har helhetsansvar för ett verksamhetsområdes IT-frågor rörande IT-administration, beställningar, drift och vidareutveckling, tillsammans med övriga inom kommande sektion IT-samordning. IT-samordnaren är den primära länken mellan verksamheten, verksamhetens ledning och IT, samt Södersjukhusets leverantörer.
Det dagliga arbetet sker i nära samarbete med övriga IT-samordnare inom sektionen, verksamheten och dess ledning, systemförvaltningar, förändringsledare och lokala tekniker på plats.
En organisatorisk flytt innebär en stor förändring, både av arbetssätt, resultat och mål, vilket i sin tur ställer stora krav på ett gott ledarskap för att förändringen ska bli accepterad och väl genomförd. I första steget en förflyttning och i kommande även en utveckling av både verksamhet och medarbetare.

Som sektionschef är ditt ansvar att säkerställa att sektionens mål gällande IT-samordning uppfylls så att sjukhusets verksamheter har tillgång till en bra och effektiv IT-samordning där kompetens, behov och prioriteringar för sjukhusets bästa är utgångspunkten.
I det arbetet ingår att fånga upp och samordna verksamhetsområdenas behov av utveckling i Södersjukhusets IT-miljö, inom patientnära verksamhet och övriga funktioner.

Som sektionschef ingår även att, tillsammans med dina medarbetare och IT:s övriga sektioner, utveckla samarbetet och att nå enhetliga och effektiva arbetssätt för att förbättra verksamheten.
Du är ytterst ansvarig för att verksamheten bedrivs effektivt och med god kvalitet. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen IT samt medverka i olika besluts- och samarbetsforum internt och inom regionen.

Kvalifikationer

Rollen ställer höga krav på ett person- och resultatorienterat arbetssätt.
Du är handlingskraftig, genomför och slutför. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar genom att leda, motivera och delegera för att gemensamt nå mål. Du är är prestigelös, pragmatisk, kommunikativ och samarbetsorienterad, med förmåga att se till och verka för helheten.

Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Krav för att lyckas med rollen är att du har:

 • Högskoleutbildning inom relevanta områden
 • Flerårig chefserfarenhet med personalansvar
 • Stor erfarenhet att självständigt förändra och utveckla en verksamhet
 • Erfarenhet från såväl strategisk som övergripande förändrings- och utvecklingsarbete
 • Erfarenhet av strategiskt och operativt ledarskap.
 • Ett analytiskt och metodiskt arbetssätt som skapar ordning och reda.
 • Förmåga till handlingskraftiga beslut och stor vana av att leda i förändring.
 • Dokumenterat god kompetens inom IT och god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du också har:

 • Arbetat med utveckling och förvaltning av processer och arbetssätt
 • Arbetat med och i förändring både avseende arbetssätt, metoder och kultur
 • God kompetens och förståelse för IT inom hälso- och sjukvård
 • Erfarenhet av arbete inom IT-området

Villkor

Sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet.

IT-chef
Magnus Latzke
08-123 616 39
magnus.latzke@regionstockholm.se

Sektionschef IT och telefoni
Karin Weilow
08-123 616 81
karin.weilow@regionstockholm.se

Fackliga företrädare

Saco, Sofi Wickström
Tel: 08-123 633 30

Vision
Tel: 0771-44 00 00

Övrigt

På grund av sommarsemester kommer frågor kring tjänsten besvaras i juni och augusti. Intervjuer planeras med start vecka 33. Vi hanterar ansökningar löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi undanber oss annonsering i andra kanaler än de vi valt ut.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Anställningsform: tillsvidareanställning | Anställningens omfattning: heltid | Antal lediga befattningar: 1 | Sysselsättningsgrad: 100% | Ort: Stockholm | Län: Stockholms län | Land: Sweden | Referensnummer: 2022/3648 | Kontakt: Magnus Latzke 070-0017215, | Publicerat: 2022-06-20 | Sista ansökningsdag: 2022-08-07

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.