CTO/ IT-Chef

Om tjänsten

CTO/ IT-Chef

Tjänst: CTO/ IT-Chef

Företag: Ica Gruppen AB

Sista ansökan: 2023-01-02

Ansökan: Ansök här

Därför ska du jobba med oss, VD Monika Magnusson, berättar:

I vart och ett av våra hundratusentals kundmöten varje dag strävar vi efter att hjälpa människor till bättre hälsa och större välbefinnande. En självklar bas för att lyckas med vårt uppdrag är att vår digitala plattform stöttar oss – så sannolikt är det här ett av Sveriges mest meningsfulla digitala chefsuppdrag!

Som CTO (Chief Technology Officer) hos oss får du en central roll i vår vardag och i vår utveckling. Att vara en del av Hjärtat är att verka i en kultur av lagarbete, där vårt gemensamma kundfokus inspirerar, och där vi hela tiden strävar efter att förenkla och förbättra. Vi står inför många spännande förändringar inom det digitala området, så rollen är mycket avgörande för oss. Inom ICA Gruppen, som vi tillhör, finns en lång rad inspirerande kollegor i gruppgemensamma funktioner och i våra systerbolag, och massor av lärande att vara del av.

Jag, som chef, har ett brinnande engagemang för vårt uppdrag, jag strävar efter att leda prestigelöst och kommunikativt, och är omåttligt stolt över den enorma kraften inom Hjärtat. Jag är ödmjuk inför vikten av rätt ledare i den här mycket centrala rollen, och välkomnar dig som väcker insikt och nyfikenhet hos andra, har en genuin känsla för affären, och erfarenhet av att leda i transformation.

Så här jobbar CTO på Hjärtat!

Som CTO ser du till att vår digitala kraft stöder företagets mål och strategier, genom ansvar för människor, processer och teknik som behövs för att säkerställa rätt förmågor – här och nu, liksom på vägen framåt. Hjärtat är mitt uppe i en digital transformation där vi i – ännu högre grad – länkar samman våra kundmöten/kanaler till en kraftfull helhet, och hittar nya lösningar för kundernas skull. Vi står också inför ett historiskt byte av vår kärnplattform med allt spännande det innebär.

Uppdraget i denna roll är att säkerställa att vi kan identifiera, utveckla och lansera nya viktiga förmågor samt utveckla och förenkla de befintliga – samtidigt som det är avgörande att vi har stabilitet och hög säkerhet i viktiga system och plattformar. Allt för att både understryka och framtidssäkra vår position som marknadsledare.

Rollen innebär ansvar för arkitektur, utveckling, drift, kvalitetssäkring och sourcing av alla system vi behöver för vår verksamhet idag, och för att klara av våra strategiska förflyttningar framåt. Informationssäkerhet ligger inom funktionen och du ansvarar även för Data management/Analytics plattform. Vi arbetar i en leveransmodell där vi har egna agila utvecklingsteam, inköpta standardsystem och managerade tjänster. Våra utvecklingsteam arbetar i matris med produktägare som har sin hemvist i Strategifunktionen.

Ansvar i rollen:

 • Viktig del i Hjärtats ledning och rapporterar till VD, medlem i ICA Gruppens IT Management (ITMT) och har ett omfattande samarbete med ICA-gruppens övergripande IT-organisation.
 • Övergripande ansvar för Hjärtats IT-funktion och dess leveranser på strategisk, taktisk och operativ nivå
 • Kostnadsbudgetansvar för hela IT-leveransen
 • Leda digital förändring i nära samarbete med Hjärtats CSO (Chief Strategy Officer), samt med ICA Group Functions och Group CDO (Chief Digital Officer)

Det här är du!

Du har akademisk examen inom Ekonomi, Systemvetenskap eller liknande. Du har minst 5 års erfarenhet av at kvalificerat IT-arbete med ansvar på operativ och strategisk nivå och du har erfarenhet från att leda en modern IT-organisation.

Kompetenser och personliga egenskaper som är viktiga för att lyckas i rollen:

 • Hanterar och leder förändring
 • Bygger relationer
 • Kommunicerar övertygande
 • Tar ett helhetsperspektiv
 • Förstår kund och affär
 • Främjar lärande
 • Når resultat

Vill du bidra till bättre hälsa och större välbefinnande varje dag tillsammans med oss?

Vi erbjuder dig ett spännande jobb i ett företag som växer och utvecklas. Trots att vi har närmare 400 apotek, så är vi på Hjärtat som ett litet företag. För oss är det viktigt att ta vara på våra medarbetares kunskap och tankar och vår hemvist i ICA Gruppen ger stora möjligheter till både personlig och yrkesmässig utveckling. På Apotek Hjärtat är vi måna om hur vi skapar resultat och vi bygger vår framgång på Hjärtats värderingar – engagemang, entreprenörskap och enkelhet.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Apotek Hjärtat och ICA gruppen. Vi på Hjärtat strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Vad händer nu?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. Sista ansökningsdagen är 230102. Vi kommer löpande gå igenom ansökningarna och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i kompetensbaserad rekrytering använder vi oss av arbetspsykologiskatester. Har du frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef och VD Monika Magnusson, 0767-614058 / monika.magnusson@apotekhjartat.se, HR Chef Per Bergman, 0767-201053 / per.bergman@apotekhjartat.se eller ICA-gruppens CIO Benny Svensson, 0702-349065 / benny.svensson@ica.se.

Välkommen till ett apotek med stort Hjärta!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.