Digitaliseringsutvecklare

Om tjänsten

Digitaliseringsutvecklare

Tjänst: Digitaliseringsutvecklare

Företag: Åmåls kommun

Sista ansökan: 2021-05-31

Ansökan: Ansök här

Kreativ, nyfiken och IT-kunnig verksamhetsutvecklare? Hjälp Åmål bli mer digitalt!
Har du bred kunskap om hur en verksamhet kan jobba smartare och bättre med hjälp av digital teknik och struktur? Har du bra koll på vad som händer på det digitala området runt om i Sverige och omvärlden? Är du dessutom allmänt nyfiken, kreativ och bra på att bygga ny kunskap genom att lyssna och göra research? Grattis, i så fall har du stor chans att få jobb på Åmåls kommun som digitaliseringsutvecklare!

Vi erbjuder

Åmåls kommun är en mindre kommun i Västsverige. Kommunens verksamhet är bred och omfattar allt från skola, förskola och vuxenutbildning till äldreomsorg, hemsjukvård, samhällsbyggnad och näringslivsutveckling. Vi upplever att vi är en professionell, effektiv och trevlig kommun att arbeta i och de flesta av våra invånare är nöjda eller mycket nöjda med den service vi ger. Men inom det digitala området behöver vi utvecklas och bli bättre för att klara både invånarnas och framtidens krav. Här finns ett jobb att göra! Vår IT-verksamhet genomgår för närvarande en stor utvecklingsresa men det är viktigt att också våra kärnverksamheter får stärkt stöd i hur de kan arbeta bättre digitalt. Detta vill vi få hjälp med genom en helt ny tjänst: Digitaliseringsutvecklare.
Åmåls kommun är en populär arbetsgivare med ett högt ”nöjd medarbetarindex”. Hos oss gör du skillnad för människor i deras vardag. Utvecklingsmöjligheterna är stora, liksom arenan för givande samarbeten, både internt och med våra externa partners på regional nivå. Våra medarbetare beskriver att deras arbete är motiverande, känns meningsfulltoch att de ser fram emot att gå till jobbet.

Som medarbetare hos oss är du vår viktigaste tillgång och vi vill erbjuda dig fler förmåner utöver din lön. Läs mer om förmåner som medarbetare hos Åmåls kommun här: Vårt erbjudande!

Vem är du

Det stöd som vi hoppas på är idéer, inspel och stöd i verksamheternas utvecklingsresa mot en ny, smartare och mer digital form. Vi tror att du har bra koll på goda exempel från andra kommuner eller organisationer, som vi kan inspireras av. Du har kloka synpunkter på hur våra förvaltningar och verksamheter ska tänka när det gäller vägval kring verksamhetssystem, men också uppslag på användbara e-tjänster som våra invånare kommer få nytta av i sin vardag. Bland mycket annat.

Vi vill också att du ska ha nyfikenheten och förmåga att följa med ut i ”verkligheten” i exempelvis ett tillagningskök, en skola eller på ett äldreboende och under en tid lära dig mer om vad jobbet går ut på, vilka utmaningar som finns och därefter komma med idéer eller tankar på hur nya arbetssätt eller digitala tekniker kan hjälpa oss att lägga vår tid och våra resurser där de gör största nytta för våra invånare.
För att du ska klara att leverera på våra höga förväntningar så tror vi att du är en IT-kunnig person, utan att nödvändigtvis vara tekniker. Du ska inte kunna bygga eller utveckla tekniken men du ska veta vad som finns att tillgå och hur man bäst arbetar MED tekniken för att nå resultat.
Sannolikt har du en eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, men det är inget krav. Däremot behöver du kunna visa i ditt CV att du har gedigen erfarenhet av verksamhetsutveckling kopplat till IT-användning.
Vi vill att du är en nyfiken och kommunikativ person som trivs bland andra människor och som är bra på att uttrycka dina tankar och idéer, muntligen och skriftligen. Du ser möjligheter och kan inspirera andra att tänka nytt. Det är inte viktigt att du har erfarenhet av kommunal eller offentlig verksamhet. Det kan vara ett plus, men det kan vara en lika stor tillgång för oss att få in ett spännande perspektiv från annan verksamhet, exempelvis akademi eller privat sektor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi vill inte att du ska vara för mycket som oss eller ”som det alltid varit” i offentlig sektor. Vi ärredan oss men vi vill utvecklas till något bättre, smartare och mer digitalt. Tillsammans med dig kan vi börja den resan!

Andra plus som stärker din ansökan

  • Erfarenhet av projektledning och/eller är strukturerad och uthållig?
  • Har du ett brett och spännande kontaktnät inom och utom Sverige, inom digitalisering?
  • Kunskap om verksamhets- och/eller organisationsutveckling?
  • Kunskap om styrmodeller/förvaltning av IT?
  • Har du förmågan att jobba självständigt och ta egna initiativ där så behövs?
  • Erfarenhet av att tänka och jobba i processer?

Anställningen

Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning.
Tjänsten som digitaliseringsutvecklare är placerad inom kansli- och utredningsenheten, jämte de andra verksamhetsutvecklarna och strategerna. Din närmaste chef blir kansli- och utredningschefen. Du kommer jobba i dialog med Åmåls kommuns förvaltningsledningar, politiska ledning samt IT-chef.

Ansökan

Vi vet att en inkluderande arbetsplats är en hållbar arbetsplats. Olika bakgrunder, erfarenheter och egenskaper gör oss sammantaget helt enkelt bättre. Så vem du än är – varmt välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV. Urval och intervjuarbete kan komma att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.