Enhetschef för IT-infrastruktur

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Om tjänsten

Enhetschef för IT-infrastruktur

Tjänst: Enhetschef för IT-infrastruktur

Företag: Malmö Högskola

Sista ansökan: 2020-09-20

Ansökan: Ansök här

Arbetsplats

Anställningen är placerad vid enheten IT-infrastruktur inom IT-avdelningen vid Malmö universitet, mitt i centrala Malmö. Vår målsättning är att leverera en modern och funktionell IT-miljö. IT-verksamheten är en integrerad och utvecklande del av universitetets lärandemiljö. Vi arbetar med utvecklings- och förändringsarbete, drift och support av universitetets gemensamma IT-miljö. För vidare information om IT se, http://mah.se/medarbetare/For-ditt-arbete/IT-service-for-personal/Om-IT-avdelningen/.

Innehåll och arbetsuppgifter

Du kommer att leda och utveckla enheten IT-infrastruktur som ansvarar för serverdrift, nätverk, klienthantering och IT-inköp vid universitetet. Arbetet är både operativt och strategiskt och du har ansvar för personal, verksamhet och ekonomi inom enheten. Enheten består idag av 14 medarbetare med olika specialistkompetenser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och driva IT- och digitaliseringsutveckling vid Malmö universitet! Vi vill att du har:

  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.
  • Chefserfarenhet inkluderande ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt med drift, förvaltning och utveckling inom en IT-avdelning. Gärna erfarenhet av större IT-miljöer och molnlösningar
  • Erfarenhet av en tjänsteorienterad verksamhet med ett processbaserat arbetssätt.
  • Erfarenhet att driva förändringsarbete.
  • God kännedom om informationssäkerhet.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och på svenska.

Meriterande är erfarenhet av leverantörsstyrning och upphandling inom IT-området enligt LOU.

Som person är du serviceinriktad och har en förmåga att entusiasmera, utveckla och engagera dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt. Du har förmåga att prioritera, fatta tydliga beslut, delegera och följa upp och är målmedveten med driv och tålamod. Det är viktigt att du är tydlig, kommunikativ med hög integritet samt har förmåga att kombinera akut problemlösning med långsiktig planering. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

IT-chef, Magnus Wikforss, 040 – 665 78 78, magnus.wikforss@mau.se
Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2020-09-20.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstid regleras enligt avtal. Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning. Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
Saco-S: Martina Vall, martina.vall@mau.se
OFR: Naser Eftekharian. naser.eftekharian@mau.se
SEKO: sekocivil@seko.lu.se

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.