Enhetschef IT

Om tjänsten

Enhetschef IT

Tjänst: Enhetschef IT

Företag: Tjörns Kommun

Sista ansökan: 2021-10-31

Ansökan: Ansök här

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.
Kommunkansliet lyder under kommunstyrelsen och bidrar med övergripande kompetens inom en rad områden, såsom personal, ekonomi, upphandling, IT, kommunikation, mark- och exploatering, integration, näringsliv och kommunledning. Vi samverkar också med näringslivet och grannkommunerna i många frågor. På kommunkansliet får du arbeta med helheten och vara med och driva Tjörn framåt. Välkommen hit du också!

Arbetsuppgifter

IT-enheten består av nio duktiga medarbetare med olika erfarenheter och kompetenser som tillsammans bidrar till ett gott arbetsklimat präglat av stor tillit till varandra och en strävan efter att ge god service till verksamheterna inom kommunens olika förvaltningar och bolag.
Kommunens IT-miljö består av såväl molntjänster som egen IT-drift och har en mix av egenutvecklade lösningar samt köpta tjänster och system. Grunduppdraget för IT-enheten är att tillhandahålla en modern och säker IT-miljö utifrån verksamheternas olika behov. Som enhetschef för IT säkerställer du att produktionstjänster är stabila och tillförlitliga och att leveranser från IT-enheten är serviceorienterad, effektiv och håller hög kvalitet. Jämte leverans av produktionstjänster och infrastruktur handlar arbetet på IT-enheten allt mer om att vara en möjliggörare i verksamhetsutvecklingen, där digitaliseringen är en metod och en förutsättning för att framtidssäkra kommunens leveranser av hållbar välfärd och service. Du är, tillsammans med dina medarbetare, en viktig strategisk resurs för alla förvaltningar och kommunala bolag där du som enhetschef tar det strategiska ansvaret för IT-utvecklingen och där förvaltningarna ansvarar för den egna verksamhetsutvecklingen. I rollen som enhetschef för IT ska du vara drivande i det långsiktiga strategiska arbetet med IT-arkitekturen, bidra med ett helhetsperspektiv och vara en aktiv partner i kommunens utvecklingsarbete.
Informationssäkerhetsarbete och omvärldsbevakning är en självklar och naturlig del av IT-enhetens vardag samt att utvärdera framtida lösningar utifrån bästa värde för kommunen. Som enhetschef för IT brinner du för att kontinuerligt utveckla IT-organisationen till att också vara ett stöd till förvaltningar och bolag, bland annat:

 • Genom att delta med expertiskunskap i processer kopplat till upphandlingar och inköp.
 • Genom att skapa förutsättningar för effektiv förvaltning och utveckling av verksamhetssystem.
 • Genom utveckling av tjänster i kommungemensamma plattformar.
  Som partner i utvecklingsprojekt och innovationsprocesser.

Som enhetschef kommer du ha ett tätt samarbete med kommunens digitaliseringsstrateg och verksamheternas utvecklingsresurser och du ingår i kommunens utvecklingsnätverk.

Kvalifikationer

 • I grunden har du relevant högskoleexamen eller likvärdig arbetslivserfarenhet.
 • Till tjänsten som enhetschef för IT söker vi en lösningsorienterad, kommunikativ och förtroendeingivande person.
 • Du är systematisk och strukturerad, van att samarbeta kring komplexa frågor, kan se sammanhang och tänker strategiskt och analytiskt.
 • För att trivas i tjänsten tror vi att du är resultatorienterad och van att arbeta självständigt med att leda och driva olika typer av projekt.
 • Vi söker dig som vill se människor växa, utvecklas och ta plats.
 • Du har erfarenhet av att leda andra, få grupper att fungera väl och att utveckla nya förmågor i en organisation.
 • I chefsrollen har du ett övergripande ansvar för verksamhetsutveckling, personal- och arbetsmiljöfrågor samt ekonomi- och uppföljningsfrågor varför vi gärna ser att du har tidigare erfarenhet av dessa frågor.
 • Vi värdesätter prestigelöshet och förmåga att skapa goda relationer och samarbeten, såväl internt som med externa parter.
 • Du har förmågan att fånga upp verksamhetens behov och att gå från idé till handling och leverera resultat.
 • Du är trygg i att utmana, modig att tänka nytt och stimuleras av kreativitet och innovation.
 • Vi tror även att du är skicklig på att hantera parallella arbetsuppgifter samt har en god prioriteringsförmåga.
 • Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och är bekväm med att tala inför grupper.
 • Att dela med dig av din kunskap och förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt värdesätter vi mycket.
 • I arbetet ingår att utbilda och presentera.
 • Du har mångårig erfarenhet av arbete kopplat till IT-drift, säkerhet, strategisk IT-utveckling samt upphandling av IT-relaterade tjänster.
 • Du har kunskap om digital tjänsteleverans utifrån metoder, modeller och processer samt är van vid att arbeta konsultativt.
 • Du får gärna ha god kännedom om kommunernas behov och utmaningar samt dokumenterad erfarenhet av processledning, innovationsarbete, verksamhetsutveckling eller förändringsledning.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
 • Körkort är ett krav.

Övrigt

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.