Förvaltningsledare – IT

Om tjänsten

Förvaltningsledare – IT

Tjänst: Förvaltningsledare – IT

Företag: Svevia AB

Sista ansökan: 2021-09-30

Ansökan: Ansök här

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en förvaltningsledare-IT till vår IT-avdelning. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas och utveckla andra som en specialist på väg – med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som Förvaltningsledare-IT

Som Förvaltningsledare-IT (FL-IT) på Svevia är du länken mellan verksamheten, vår interna IT och våra leverantörer. Du sitter på en nyckelposition tack vare din tekniska kompetens och din förmåga att se till helheten – från verksamhetsbehov hela vägen ut till teknisk lösning. I denna roll kommer du att få vara med och driva en digital transformation och få möjlighet att driva frågor inom informationsförsörjning. Ditt arbete kommer att bidra till ett mer tidsenligt och modernt Svevia!

I den här rollen ansvarar du bland annat för att etablera och driva en förvaltningsplan för förvaltningsobjektet bestående av applikationer som primärt stöttar divisionerna Drift och Anläggning. Du kommer att ansvara för hela förvaltningsobjektet från IT-avdelningen, inklusive budgetarbetet samt samverkan och kravställning gentemot våra systemleverantörer och externa konsulter. Viktigt är att ha liknande erfarenheter, tekniska kunskaper inom applikationsutveckling och plattformar samt integrationsfrågeställningar för att kunna hantera detta för Svevia viktiga förvaltningsområde ur både praktisk och strategisk synvinkel.

I din vardag ingår att hantera incidenter, planera utvecklingsinitiativ, livscykelhantering av våra system samt återkoppling och planering med verksamheten av pågående aktiviteter. Vidare ansvarar du för de tekniska kravställningarna och testerna och för verifiering av utfall.

Du är den som förstår verksamhetens behov och har förmågan att se hur dessa kan appliceras på olika system. I rollen ingår därför även behovsinsamling från verksamheten och medverkan i beredningsarbeten. Rollen ingår i utvecklingsenheten på IT där ett flertal förvaltningsledare arbetar, men även personer inom uppdragsledning och BRM.

Placeringsorten för rollen är flexibel, men företrädesvis i Stockholm eller Linköping och vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vem är du?

Vi söker dig som har drivit tekniska projekt och har erfarenhet av produktionssystem inom anläggning eller vägdrift samt rit- och mätsystem (CAD, GIS, BIM). Det är meriterande om du har en bakgrund som utvecklare, kunskap om API:er och integrationer samt erfarenhet av förvaltningsledning.

Du har en teknisk bakgrund, kanske en systemvetarutbildning och förstår logiken bakom integrationskartor och har förmågan att se hur en förändring i en applikation ger förändrade förutsättningar i övergripande arkitektur. Det är fördelaktigt om du har arbetat inom bolag med liknande struktur som oss, gärna från industri, tillverkning eller liknande.

Som person har du förmågan att fatta snabba beslut, även i svåra situationer. Du tar initiativ, driver arbetet självständigt framåt och har förmåga att skapa goda relationer till kunder och medarbetare. Vidare trivs du i en föränderlig vardag samt lägger stor vikt vid att uppnå projektmål och uppfylla kundens förväntningar.

En del av något större

Hos oss ingår du i en kultur som är formad av engagerade och ansvarsfulla medarbetare och som tycker om att samarbeta. Tillsammans bygger vi ett företag med insikten om att vi måste göra vår del av jobbet för att skapa en mer hållbar värld. Målet är att vara i täten när det gäller säkerhet, miljöarbete, affärsetik och schyssta arbetsförhållanden. På vägen har vi roligt tillsammans, delar med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor.

Varför Svevia?

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Framgången skapar vi som ett lag. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information

Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta Marie Strömberg, chef på Utvecklingsenheten inom IT på marie.stromberg@svevia.se. Vi kommer att kontakta kandidater efter sista ansökningsdatum, 30 september.

När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, vilket gör att du inte behöver bifoga ett personligt brev.

Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00.

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.