Förvaltningsledare IT- arbetsplats

Om tjänsten

Förvaltningsledare IT- arbetsplats

Tjänst: Förvaltningsledare IT- arbetsplats

Företag: Stockholms stad

Sista ansökan: 2021-03-03

Ansökan: Ansök här

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Vill du arbeta med att skapa och säkerställa en modern, effektiv och användarvänlig IT-arbetsplats för verksamheten? Stimuleras du av att arbeta med utveckling och förbättring? Då kan du vara den person vi söker för att utveckla vår IT-arbetsplats med hållbara, innovativa och kostnadseffektiva lösningar.

Stockholm Vatten och Avfalls IT-funktion består av två enheter som har ett nära samarbete med varandra. IT – teknik hanterar Stockholm Vattens tekniska nätverk för produktionssystemen och IT – affärssystem hanterar övriga system och är även kontaktytan mot Stockholm stads outsourcade funktioner inom serverdrift, helpdesk och arbetsplatstjänster. Det är till IT – affärssystem som vi nu söker en förvaltningsledare för bolagets IT-arbetsplats. Enheten har idag 16 medarbetare och samverkar mycket inom bolaget och med den centrala IT verksamheten inom Stockholm stad.

Ta nu chansen att tillsammans med enhetens övriga medarbetare vara med och utveckla morgondagens IT-arbetsplats.

Arbetsuppgifter och utmaningar

I rollen ingår att:

 • Vara en länk mellan användare och IT leverantörer där du håller ihop och leder arbetet med att översätta användarnas behov och krav på IT-arbetsplats.
 • Ansvara för att ta fram tjänsteplan för tjänsteområdet IT-arbetsplats och verkställa planen inom givna ramar på ett kostnadseffektivt sätt.
 • Ha ansvar för att styra, leda och följa upp tjänsteplanen och koordinera samt administrera samtliga pågående aktiviteter inom tjänsteområdet.
 • Vara operativt ansvarig för konferensutrustning och IT-arbetsplatsutrustningen på våra kontor som innebär en del underhållsarbete och justeringar på våra kontor.
 • Kontinuerligt statusrapportera till IT-chef Affärssystem.
 • Prioritera och besluta inom ramen för tjänsteplanen.
 • Följa upp utfallet av tjänsteområdets IT-kostnader och rapportera utfallet till IT-chef Affärssystem.
 • Samordna interna och externa leverantörer, godkänna och följa upp leveranser från leverantörer med Tieto som huvudleverantör.
 • Styra och följa upp arbetet av IT-driftsleverantörens Servicedesk.
 • Stötta objektsförvaltningar och verksamheten i kravställning av nya IT behov.
 • Leda specifika uppdrag inom IT-arbetsplatsområdet.
 • I samråd med berörda resursägare säkerställa att roller på operativ nivå är bemannade.
 • Omvärldsbevaka IT-arbetsplatsområdet och smart arbetsplats.

Personliga egenskaper och bakgrund

Då rollen innebär ett stort eget ansvar, är du initiativtagande samt mål- och resultatinriktad. Du har ledaregenskaper och är mycket kundorienterad med stor samarbetsförmåga. Du är social, hjälpsam och empatiskt och du kan lätt förstå konsekvenser för användarna om något inte fungerar. Du är positiv, drivande och strukturerad med en god analytisk förmåga. Eftersom du kommer ha stora kontaktytor och många samarbeten internt och externt är du van att samarbeta med andra. Du har också en mycket god kommunikativ förmåga och kommunicerar och skriver flytande på både svenska och engelska.

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande kunskaper inhämtade genom minst 4-5 års erfarenhet inom branschen. Du har flera års praktisk erfarenhet av arbete med moderna IT-arbetsplatser och samarbetsplattformar med integration till olika arbetsverktyg. Du har också flera års praktisk erfarenhet av kravställning, utveckling och förvaltning inom IT-arbetsplatsområdet. Du har mycket god kännedom och erfarenhet av Microsoft produkter, Windows plattformen samt de aktuella verktygen för samarbete och distansarbete. Erfarenhet av att ha arbetat med är meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av ITIL, pm3, projektledning samt styrning och uppföljning av leverantörer.

Vad kan vi erbjuda dig

En oerhört spännande och dynamisk arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag på Nordens största vatten- och avfallsbolag.

På Stockholm Vatten och Avfall har vi många erfarna medarbetare som har jobbat länge. Detta är ett bolag med stolta medarbetare, hög teamkänsla och ett öppet klimat. Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd och utveckling. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med många intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, stort utrymme och mandat att agera inom ditt område och profession, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande förmåner.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du IT-chef Åsa Lindblom, 08-522 125 20. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

Låter detta intressant och utmanande? Då söker du tjänsten här eller via vår hemsida www.svoa.se/jobb och senast den 3 mars 2021 vill vi ha din ansökan. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under rekryteringsprocessen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!