Förvaltningsledare IT till utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Förvaltningsledare IT till utbildningsförvaltningen

Tjänst: Förvaltningsledare IT till utbildningsförvaltningen

Företag: Stockholm Stad

Sista ansökan: 2020-11-15

Ansökan: Ansök här

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största kommunala förvaltning, med närmare 16 000 medarbetare och cirka 170 kommunala grundskolor och gymnasieskolor.

IKT-enheten ingår i avdelningen för Utveckling & Samordning på utbildningsförvaltningen. Avdelningen består, förutom IKT-enheten av Forsknings & Utvecklingsenheten samt Uppföljningsenheten. På IKT enheten är vi totalt 70 medarbetare. I enhetens uppdrag ingår bland annat att samordna och stötta drift, förvaltning och utveckling av it så att den svarar upp mot nuvarande och framtida krav från stadens pedagogiska verksamheter (SPV). SPV omfattas utöver utbildningsförvaltningens hela verksamhet även av förskoleverksamheten i stadens 14 stadsdelsförvaltningar, vuxenutbildningsområdet inom arbetsmarknadsförvaltningen samt kulturförvaltningens kulturskola.

Utveckling, förvaltning och drift är till största delen outsourcad till flera leverantörer.

Vi erbjuder dig

 • Möjlighet att arbeta för en av Sveriges största arbetsgivare.
 • Trivsamma lokaler i centrala Stockholm nära Stadshuset.
 • Ett utvecklande och lärorikt arbete med kompetenta kollegor.
 • Semesterväxling, friskvård och klämdagar.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär att leda och prioritera det it-nära förvaltningsarbetet inom ett eller flera av utbildningsförvaltningens förvaltningsobjekt. Detta innebär att du i samråd med berörda resursägare säkerställer att roller på operativ nivå är bemannade och att rollerna ges rätta förutsättningar för sina uppgifter. I detta ligger även att säkerställa att arbetet med incidenter, problem, ändringar, test och release utförs i enlighet med överenskomna processer och arbetssätt. Detta sker i tätt samarbete mellan dig som Förvaltningsledare it och Förvaltningsledare verksamhet som också tillhör IKT-enheten.

Du har även ansvaret för att utarbeta objektsförvaltningsplan tillsammans med förvaltningsledare verksamhet och att kontinuerligt statusrapportera till Objektsägare it och till en eller flera objektsstyrgrupper. Vidare samordnar du interna och externa leverantörer, följer upp utfallet av förvaltningens it-kostnader, ställer krav på berörda projekt ur förvaltningsperspektiv samt samordnar uppdrag och aktiviteter med andra objekt och projekt.

Utöver detta har du ansvar/befogenheter att:

 • Verkställa förvaltningsplanens it-relaterade mål på ett kostnadseffektivt sätt
 • IT-komponenterna är tillgängliga för verksamheten enligt överenskommen nivå
 • Externa it-leverantörer styrs med hjälp av avtal
 • Tekniska samband fungerar tillfredsställande
 • Omvärldsbevaka och utveckla och sprida kunskap om enhetens arbetssätt avseende förvaltningsarbete
 • Avropa mot ingångna avtal
 • Initiera uppdrag utifrån gällande förvaltningsplan

Kompetens och erfarenhet vi söker hos dig
För att söka tjänsten vill vi att du har:

 • Akademisk eller motsvarande utbildning som vi bedömer är relevant för arbetsuppgifterna
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av att leda och coacha personal
 • Erfarenheter av att utarbeta, verkställa och följa upp förvaltningsplaner
 • Erfarenhet av att arbeta i en multisourcad organisation i en komplex it-miljö
 • Erfarenhet av att arbeta processorienterat med it-utvecklingsfrågor

Meriterande är om du har:

 • Arbetat med modeller/ramverk såsom PM3 och ITIL
 • Tidigare erfarenhet av uppdrag inom offentlig/kommunal verksamhet
 • Erfarenhet av arbete inom utbildningsområdet

Som person är du strukturerad, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Du har lätt att samarbeta med alla typer av människor och är uppmärksam och tillmötesgående. God kommunikativ förmåga är viktigt då du ska kunna diskutera frågeställningar med såväl tekniska specialister som personer utan teknikkunskap. Du har förmågan att se helheten i situationer och du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du är trygg i din ledarroll och genom ditt engagemang skapar du delaktighet hos dina medarbetare som gör att ni tillsammans lyckas.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.