Förvaltningsledare IT

Om tjänsten

Förvaltningsledare IT

Tjänst: Förvaltningsledare IT

Företag: Karolinska Institutet

Sista ansökan: 2020-11-23

Ansökan: Ansök här

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en driven förvaltningsledare IT med tekniskt intresse som har lust att vara med på Karolinska Institutets spännande resa in i framtiden!

Din roll

Under de kommande åren händer det mycket spännande utvecklingsarbete på Karolinska Institutet och för det behöver vi Dig som har gedigen erfarenhet som förvaltningsledare IT och av att både förvalta redan etablerade objekt liksom bygga upp nya.
Vi arbetar enligt PM3 och som förvaltningsledare it har du ansvaret att tillsammans med förvaltningsledare utarbeta och verkställa förvaltningsplaner samt leda det it-nära förvaltningsarbetet, och på så sätt verka för en ändamålsenligt och effektiv informationsförsörjning för Karolinska Institutet.
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av styrning, planering och uppföljning, rapportering, budgetarbete, utarbeta förvaltningsplaner, koordinera och administrera förvaltningsaktiviteter (ofta iterativt), inklusive ärendehantering och problemlösning. Kort sagt: en bredd av uppgifter och kontaktytor.
Karolinska Institutet erbjuder dig en arbetsplats i en komplex och spännande miljö i förändring!

Vem är du?

Det är väsentligt att du inser att verksamheten är beroende av din arbetsinsats, och att du därför har ett proaktivt förhållningssätt med vår kärnverksamhet i fokus, liksom att du är kommunikativ med mycket god förmåga till samverkan.
Du tänker affärsmässigt när det gäller leverans, kvalitet och ekonomi. Du är bekväm med att leda andra med allt vad det kan innebära. Och du är van vid, och känner dig bekväm med, att hantera frågeställningar på olika nivåer: operativ, taktisk, strategisk.

Flexibel, ansvarstagande, humor och ödmjukhet är andra egenskaper vi letar efter hos vår nästa kollega. Och så klart ser vi att du både kan och vill bidra till att också stärka gruppen – dina kollegor – med dina förmågor, erfarenheter och egenskaper så att vi tillsammans utvecklas och blir ännu bättre på det vi gör!
Som du förstår, kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.

Du har:

 • utbildning från universitet eller högskola, motsvarande minst tre års studier, inom systemvetenskap eller annan IT-utbildning som KI bedömer som relevant
 • minst 3 års erfarenhet som Förvaltningsledare IT eller teknisk IT-projektledare
 • arbetat i organisationer med komplexa system och tekniska miljöer som
 • ställer stora krav på IT-lösningar och dess integrationer med både interna och externa system
 • etablerat nya objekt
 • erfarenhet av att arbeta enligt PM3, ITIL och agila metoder

Det är meriterande om du har:

 • certifiering inom PM3
 • arbetat som projektledare alternativt har projektledarutbildning
 • arbetat inom politiskt styrd verksamhet som förvaltningsledare IT
 • arbetat inom högskolesektorn som förvaltningsledare IT
 • erfarenhet av förändringsledning

Vad erbjuder vi

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige.
Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 november 2020.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.