Global IT-Chef

Om tjänsten

Global IT-Chef

Tjänst: Global IT-Chef

Företag: Axelent AB

Sista ansökan: 2021-04-10

Ansökan: Ansök här

Axelent Group består av de fyra företagen Axelent AB, Axelent Engineering, Axelent Solutions och Axelent Safe-X. Gemensamt för de fyra bolagen är visionen om att göra industrin konkurrenskraftig, säker och lönsam genom automatisering, säkra lösningar, effektiva rutiner, funktion och kompetens. Axelent AB är det största bolaget inom gruppen och har i sin tur ett 10-tal helägda dotterbolag och ytterligare ett 50-tal agenter runt om i världen. Axelent Group har cirka 350 anställda och majoriteten av de anställda finns på huvudkontoret i Hillerstorp, men organisationen finns även i Europa, Asien och USA. Läs mer om oss på www.axelent.se

Vi söker en engagerad och nytänkande

Global IT-Chef

Uppdraget

Vi på Axelent växer, både i personalstyrka, nya marknader och produktutbud och vi står inför flera digitala förändringar i vår verksamhet för att ta nästa steg på vår globala expansionsresa. IT är en nyckelfunktion i arbetet med att möta och ta vara på de möjligheter och utmaningar som väntar oss i framtiden och för att underlätta och möjliggöra samarbete inom koncernen.

Som Global IT-chef för Axelent Group har du ansvar för att leda och utveckla IT i hela vår koncern. Du leder vårt förändringsarbete och kan ta oss till nästa steg i vår digitala utveckling. Du kan även identifiera nya affärsmöjligheter och bidra till utvecklingen av vår övergripande affärsstrategi. Du har personalansvar för vår IT avdelning och leder verksamheterna i frågor som rör digitala strategier, bistår med expertkompetens vid systemval och implementeringar samt leder det dagliga arbetet med att säkra ett bra IT-stöd för våra bolag. Du är högst delaktig av genomförandet av Axelents visioner på ett entusiasmerande sätt.

Du rapporterar till Axelents VD och placeringsort är Hillerstorp.

Profil

Du har goda ledaregenskaper och har en förmåga att engagera. Tillsammans med ditt team driver du kontinuerliga projekt som ger värde till verksamheten. Du främjar öppenhet och förtroende, har fokus på verksamheten och affärerna. Som person är du tydlig och är en god kommunikatör. Du har en helhetssyn och kan skapa en arbetsmiljö som stimulerar samarbete, gemensamt ansvarstagande, utrymme för nyfikenhet och ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att underhålla och utveckla dina relationer såväl inom Axelent Group såväl som med leverantörer. Du är strukturerad, analytisk och har en positiv grundsyn och agerar prestigelöst.

Vi tror att du har en relevant universitets-/högskoleutbildning inom Data/IT eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet från kvalificerad ledande befattning inom IT. Du har hög teknisk kompetens och kan jobba operativt tillsammans med dina kollegor på IT-avdelningen. Du har utmärkta språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har starka strategiska färdigheter och erfarenhet av att driva processförbättring. Meriterande med erfarenhet från liknande organisationer och erfarenhet av att driva IT i en internationell miljö.

Om Axelent

I dagens ständigt föränderliga affärsklimat är Axelents kultur ”The Spirit of Axelent” en av våra viktigaste konkurrensfördelar. Den bestämmer vilka vi är som företag. Vår kultur skapar grunden för vår attityd, hur vi agerar och fungerar i vårt dagliga arbete både internt och externt.

The Spirit of Axelent utgörs av

  • alltid agera utifrån tydliga och högt ställda krav vad gäller etik och moral
  • är sanna entreprenörer med fokus på stabil tillväxt
  • har ett ständigt engagemang
  • är snabba, noggranna, ordningsfulla i all hantering
  • tar ansvar i alla lägen
  • har ständigt resultatfokus
  • är orädda och vågar göra det oprövade för att komma framåt

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.