Global IT Director / IT-chef till Senseair

Om tjänsten

Global IT Director / IT-chef till Senseair

Tjänst: Global IT Director / IT-chef till Senseair

Företag: Senseair AB

Sista ansökan: 2020-12-08

Ansökan: Ansök här

Har du lång erfarenhet av inom IT och vill utvecklas som ledare? Nu finns möjlighet att leda en IT-avdelning på ett medelstort företag där ditt team supporterar verksamheten på Senseair!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Senseair.

Om Företaget

Senseair är ett globalt, högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar sensorlösningar för bland annat koldioxid (CO2) och alkohol i luften. Företaget har verksamhet i Sverige, Tyskland, USA och Kina.

De arbetar med två av de mer utmanande problemen i världen idag: säker alkoholmätning och mätning av den allt sämre luftkvaliteten.

Varje år dödar alkohol 2,5 miljoner människor över hela världen. Utöver det sker ett stort antal skador och trauma som hamnar utanför statistiken. Senseairs alkoholsensorer är utvecklade tillsammans med en grupp ledande biltillverkare och med stöd från den amerikanska regering i syfte att skapa en helt ny generation ”osynlig” och bättre accepterad teknologi för att upptäcka alkohol i fordon.

Den osynliga gasen koldioxid påverkar inte bara vår miljö och jordens atmosfär – eftersom vi lever 92% av våra liv i inomhusmiljö är luftkvaliteten viktig för vår hälsa och förmåga att arbeta och verka. Du hittar Senseairs lösningar för mätning av luftkvalitet i byggnader, fordon, miljöstationer, medicinska applikationer, livbåtar, fabriker, gruvor etc.

I april 2018 köpte Asahi Kasei Group företaget, och de har valt att investera i den svenska verksamheten. Idag arbetar runt 170 personer nationellt inom företaget i Delsbo, Kista och Västerås. Internationellt finns vi i Chengdu, Chicago och Düsseldorf.

https://senseair.com/

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-chef ansvarar du över leverans av IT till verksamheten. I arbetet hanterar du distribution, utveckling, övervakning, underhåll, uppgradering samt support av organisations-IT-system. I det ingår operativsystem, servrar, nätverk, datorer, mjukvara, appar, telefoner och kringutrustning.

Under de senaste åren har Senseair arbetat med att bygga upp en ny plattform och standardiserade processer. Exempel på kommande projekt är att fortsätta arbetet med automatisering, supportlösningar och uppdateringar av system kopplat till produktion. Du arbetar ständigt med att öka kvaliteten och uppfyllnad av krav kopplat till branschstandarder.

Som IT-chef ansvarar du för bolagets interna projekt både ur ett strategiskt och operativt perspektiv tillsammans med bolagets utvecklare. Teamet består av fem erfarna medarbetare som idag arbetar med projektledning, system och nätverk. Du ser till att resurser är tillgängliga för att möta krav samt hantera förfrågningar om nya projekt eller behov.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Högskoleutbildning inom datavetenskap eller informationsteknologi
  • Du har minst 5 års erfarenhet inom IT och ledarskap
  • Du har en god affärsförståelse, samt förståelse för ekonomisk uppföljning
  • Erfarenhet av Monitor är meriterande
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

I rollen som IT-chef på Senseair arbetar du operativt med ditt team för att supportera verksamheten. Tjänsten innebär förvaltning av IT-funktionen och du bör trivas i en förvaltande roll. Du har en god förmåga att kommunicera inom teamet och ut till användare. Vidare har du förståelse för vad verksamheten behöver och är tillgänglig i att supportera användare. Som ledare behöver du vara drivande och coachande för att säkerställa teamets leverans i det dagliga arbetet.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Delsbo
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.