Hemglass – IT Chef

Om tjänsten

Hemglass – IT Chef

Tjänst: Hemglass – IT Chef

Företag: Hemglass AB

Sista ansökan: 2020-10-16

Ansökan: Ansök här

Är du en entreprenöriell och affärsdriven IT-ansvarig med god verksamhetsförståelse är detta jobbet för dig. Har du dess utom erfarenhet av att utveckla affärssystem och erfarenhet av franchiseföretag inom mat-&dryckesbranschen? Älskar du glass också? Här kommer i så fall ditt nya drömjobb!

Hemglass söker nu en IT-ansvarig till sitt huvudkontor i centrala Stockholm. I denna tjänst välkomnas du in i en kreativ miljö med högt engagemang där du tillsammans med dina kollegor ser till att Hemglass fortsätter ge konsumenter den bästa upplevelsen runtom i Sverige.

Om rollen

I denna tjänst kommer du att ta en mycket viktig roll inom Hemglass där du ansvarar för att utveckla den digitala upplevelsen av Hemglass samt i nära samarbete med franchisetagarna vidareutveckla affärssystemen. Du kommer att arbeta operativt och är ansvarig för att alla system beträffande upphandling, implementering, förbättringar, drift och funktionalitet.

Du är en nyfiken och proaktiv initiativtagare som tycker om problemlösning med en vilja att sätta dig in i en franchisetagarens vardag.

Dina huvudsakliga ansvarsområden i rollen är:

 • Utveckla konsumentens digitala upplevelse av Hemglass kärnaffär, som är analog.
 • Bygga och utveckla IT-funktionen till stöd för franchisetagare, försäljningsavdelningen och huvudkontor.
 • Du leder och driver utvecklingsprojekt initierade av ledningen eller identifierade av dig själv.
 • Du har god förståelse för en franchisetagares vardag och är intresserade av att underlätta deras arbetsdag.
 • God lyssnare och vilja att praktiskt realisera förbättringsinitiativ inom IT.
 • Att ha en löpande kontakt med franchisetagarna för att få input till potentiella förbättringar samt finnas tillgänglig och behjälplig i de problem som kan tillstå i franchisetagarens vardag.
 • Systemansvarig, både vad gäller den tekniska miljön såväl som den praktiska.
 • Utveckla kundklubbens system för att öka interaktion mellan säljare och kunder.
 • Koppla affärsnytta med utveckling av IT-system; turplaner, kassasystem, försäljningsstatistik osv.
 • Budget ansvar

Erfarenhet och utbildning

Vi ser att du har följande erfarenhet och kvalifikationer:

 • Relevant akademisk utbildning, eller på annat sätt förvärvat motsvarande kompetens.
 • Minst 5 års erfarenhet som systemansvarig.
 • Du har tidigare drivit utvecklingsprojekt inom IT.
 • Erfarenhet från att arbeta inom företag med franchisetagare.

Vidare tror vi att du är:

En person med en entreprenöriell ådra och som trivs i en mindre organisation med kortare beslutsvägar och en snabbföränderlig miljö. Du visar förståelse för att roller och ansvar är föränderliga och med affärsförståelse och kund och konsumentfokus bidrar du gärna utanför dina primära arbetsuppgifter, för att säkerställa bästa service och kvalitet till franchisetagare och slutkund. Du vågar fatta beslut självständigt. Du är proaktiv och hanterar utmaningar på både kort och lång sikt samtidigt. Du är prestigelös och din positiva inställning sprider glädje och engagemang. Du trivs med att samarbeta och bygga relationer såväl internt som externt.

Organisation & Placering

Utöver huvudkontoret i Stockholm består Hemglass i Sverige AB av 27 depåer, 10 franchisetagare och ca:400 säljare runtom i landet. Man blir en del i ett otroligt starkt varumärke och en organisation med högt i tak och stor möjlighet att påverka.

Det som förenar individerna på huvudkontoret är nyfikenhet, passion, lösningsfokus, ärlighet och glädje i arbetet. Som anställd på Hemglass blir du del av en organisation om 9 anställda med högt i tak. Du rapporterar till VD. Tjänsten är en heltidsanställning med placering på huvudkontoret i nya fina lokaler på Sveavägen i Stockholm.

Vad erbjuder Hemglass?

Utöver mycket god glass, erbjuder Hemglass en flexibel, snabbrörlig, varm och omväxlande miljö. Med ett fantastiskt älskat varumärke arbetar vi alla för att glädja Sveriges konsumenter. Hemglass är en jämlik arbetsgivare där var och en av huvudkontorets anställda har hand om ett brett ansvarsområde. Hemglass kontor är i Vasastan i Stockholm. Här finns ingen uttalad ledningsgrupp, utan samtliga 9 individer är viktiga för bolaget och får göra sina röster hörda. På Hemglass får du insyn i hur ett av Sveriges mest älskade varumärke växer genom att konstant säkerställa att vi överträffar våra konsumenters förväntningar. Detta gör vi genom innovation, kommunikation, passionerade franchisetagare, IT-verktyg, direkt konsumentkontakt och engagerande personliga möte med konsumenten. Vi är motiverade kollegor som ser fram emot att träffa dig!

För att skicka din ansökan

Hemglass samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande ASIs Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jesper Boudin, jesper.boudin@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.