IT-ansvarig till Göteborgs Hamn

Om tjänsten

IT-ansvarig till Göteborgs Hamn

Tjänst: IT-ansvarig till Göteborgs Hamn

Företag: Göteborgs Hamn

Sista ansökan: 2018-07-08

Ansökan: Ansök här

Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn och anlöps dagligen av världshavens allra största fartyg. I närmare 400 år har vi varit logistiknavet i Sveriges internationella handel och är den självklara porten till världen för svensk import och export. I bolaget arbetar idag ca 130 personer och kontoret är placerat i Amerikaskjulet intill Stigbergstorget med utsikt över älven.

Vi söker en driven och engagerad medarbetare som lockas av att hantera ett brett spektrum av IT-frågor inom Göteborgs Hamn.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som IT-ansvarig hos oss har du ansvar för att vi har en välfungerande och ändamålsenlig IT-miljö. Göteborgs Hamn har idag en struktur där IT och applikationsdrift sköts av externa leverantörer som utvecklar, driftar och supporterar IT-miljön. Du kommer att vara Göteborg Hamns kontaktperson i alla IT-relaterade frågor och din övergripande uppgift är att se till att vi har det bästa IT-stödet för att stödja vår verksamhet och för att kunna utveckla företaget framåt. I rollen som IT-ansvarig rapporterar du till CIO.

Tjänsten innehåller ett brett arbete med IT och systemfrågor. Arbetet är till stor del strategiskt men samtidigt är du en del av den dagliga verksamheten som ofta handlar om att hitta bra rutiner och lösningar på praktiska frågeställningar.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckla arbetssätt för att kunna vara professionell IT- och beställarfunktion som stöttar verksamheten.
 • Samordna utveckling och förvaltning av bolagets IT-stöd
 • Omvärldsbevaka och bibehålla hög kompetens inom enheten
 • Ansvar för att driva kontakterna med leverantörer av såväl applikations- som IT-drift avseende avtalshantering, liksom uppföljning av leveransen i sin helhet
 • Informera och rapportera om förändringar och händelser inom IT-området till verksamheten.
 • Rapportering av avvikelser och utfall för IT-kostnaderna
 • Kvalitetssäkring och Leveranskontroll
 • Säkerställa att bolaget uppfyller krav på IT-säkerhet
 • Delaktighet i upphandlingar
 • Support gentemot verksamheten i olika typer av IT-relaterade frågor

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning och några års erfarenhet från ett brett arbete inom IT och som trivs i en roll som är både operativ och strategisk. Som person är du prestigelös och serviceinriktad. Då du har många kontaktytor inom organisationen men också med leverantörer och partners, vill vi att du har en god social kompetens och att du har en pedagogisk och kommunikativ förmåga med lyhördhet för verksamhetens behov. I ditt arbete är du strukturerad, självgående och drivande. Du har en vana att arbetsleda, du är konsultativ i ditt sätt och du har ett intresse av att utveckla vår verksamhet och våra medarbetare mot en mer digitaliserad värld. I den här rollen vill vi att du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Övriga kvalifikationer och sådant du kommer att stöta på hos oss:

 • Arbete i MS-miljö
 • Office 365/ Sharepoint
 • ITIL
 • PM3
 • Goda presentations- och dokumentationskunskaper
 • Erfarenhet av att driva projekt
 • PPS

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Göteborgs Hamn med Dfind IT. Du söker tjänsten via registrerat CV på www.dfind.se/it. Vi arbetar med löpande urval så dröj inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Ansök absolut senast 1 juli, 2018. Frågor rörande tjänsten besvaras av Pia Tegnér Rydeving på pia.tegner@dfind.se alternativt 0733-573607.

Facklig representant för Unionen är Carl Jansson, tel. 031-368 75 16 och för SACO är Julia Christensson representant, hon nås på tel. 031-368 75 93.

Tjänsten är säkerhetsklassad. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Uppdragsgivare: Göteborgs Hamn

Ort: Göteborg

Omfattning: Heltid

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.