IT-ansvarig

Om tjänsten

IT-ansvarig

Tjänst: IT-ansvarig

Företag: Presto Brandsäkerhet AB

Sista ansökan: 2020-01-12

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu dig som vill vara med på en fantastisk expansionsresa på ett snabbväxande och nytänkande företag. Ett satsningsområde för bolaget är IT, där vi siktar på att ligga framkant.

Som IT-ansvarig kommer du ansvara för att säkerställa en stabil IT-drift och samtidigt driva nya digitaliseringsinitiativ som främjar Prestos affär och expansion.

Presto Brandsäkerhet AB är en komplett leverantör av produkter och tjänster inom brandskydd och utrymningssäkerhet med tillhörande rikstäckande service. Vi startade vår resa 1959 och idag ägs Prestokoncernen av Adelis Equity. Vi finns lokalt närvarande i hela Norden och har sedan start vårt huvudkontor, egen tillverkning samt centrallager i Katrineholm. Med över 600 medarbetare runtom i Norden har vi tillsammans över 50 olika typer av jobb och uppdrag som alla syftar till att hjälpa våra kunder minimera sin risk mot brand. Omsättningen uppgår till ca 700MSEK

Arbetsbeskrivning

Som IT-ansvarig på Presto har du det övergripande ansvaret för vår digitalisering. I ditt ansvar ingår det att strategiskt leda, utveckla och effektivisera IT-infrastrukturen för vår verksamhet. Du kommer även att ansvara för att upprätthålla och kravställa koncernens tekniska plattform och därmed arbeta brett med såväl IT-verksamhetens driftsprocesser som utvecklingsprocesser kopplade till arbetet mellan IT-drift och vår verksamhet. Presto har outsourcat sin IT-drift och du kommer att vara kravställare mot vår IT-driftspartner.

Ansvarsområden:

  • Digitalisering av tjänster
  • IT-säkerhet
  • IT-infrastruktur
  • Datakommunikation
  • Upphandling IT-drift, support
  • Integrationer mellan befintliga it-system

Prestokoncernen är mitt i en tillväxtresa där vi ska dubbla vår omsättning och bli Nordic Champion inom Brandsäkerhet 2025. Detta innebär att du kommer att bli delaktig vid bolagsförvärv och integrationer av bolagen in i Prestos IT-miljö.

Du kommer sitta på kontoret i Stockholm och rapportera till chefen för verksamhetsutveckling.

Din bakgrund

Arbetet kräver ett genuint intresse och god förståelse för IT. Därför söker vi dig som har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet inom IT-området. Erfarenhet av arbete med att utveckla processer, arbetssätt och ett brett teknikkunnande är meriterande.

Vi tror att du tidigare har arbetat med kravställning, projektledning eller som leveransansvarig och vill ta steget mot mer ledarskap och ansvar.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska språket, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en naturlig ledare som är självgående och initiativtagande. Du trivs i en miljö där det händer mycket, där man förväntas ta ansvar och resultat står i fokus.

Placeringsort: Stockholm

Tillträde: Enligt överenskommelse, urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Jenny Tallving på HCM Partner AB på jenny@hcmpartner.se eller 072-3615000.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.