IT-arkitekt/biträdande IT-chef

Om tjänsten

IT-arkitekt/biträdande IT-chef

Tjänst: IT-arkitekt/biträdande IT-chef

Företag: Habo Kommun

Sista ansökan: 2021-01-17

Ansökan: Ansök här

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. Kommunen ligger på bekvämt pendlingsavstånd från Jönköping och inom kommunen finns det mesta runt knuten, ett trevligt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Arbetsuppgifter

Vill du…

 • vara med och ta fram smarta lösningar för en digital vardag?
 • jobba med att förbättra Habo kommuns IT-enhets tjänsteleverans?
 • driva utveckling och innovation för att skapa ökad service och tillgänglighet?
 • vara del av ett team som gillar att samverka både internt och externt?

Har du…

 • djup kompetens inom flera aktuella IT-områden, såsom automatisering, applikationsleverans och molntjänster?
 • erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation?
 • själv drivit eller varit delaktig i komplexa projekt?
 • förmåga att omsätta verksamhetskrav till relevanta digitala lösningar?

Är du…

 • sugen på att ta stort eget ansvar?
 • nyfiken på både teknik och människor?
 • strukturerad i ditt arbetssätt?
 • bra på att dokumentera ditt arbete?
 • full av intressanta idéer och visioner som du vill utveckla med oss?

Hos oss…

får du chansen att låta dina insatser göra skillnad i samhällsbyggandet genom att bidra med din kompetens och ditt engagemang för att skapa en ökad digitalisering. Vi på IT-enheten i Habo kommun växer för att möta behovet av digitalisering i kommunen och utökar nu enheten med en ny tjänst. Eftersom tjänsten är ny, skapar det möjligheter för dig att vara med och i viss utsträckning påverka utformningen av den, utifrån din profil och det du tar med dig in i vår verksamhet.

Vi sitter i ändamålsenliga, moderna och rymliga lokaler och kollektivtrafiken finns runt hörnet. Men istället för att jogga till bussen eller tåget, kan du ta den rundan med kollegor på lunchen om andan faller på.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som har relevant akademisk examen eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi tror…

 • att du idag rör dig ledigt mellan olika tekniska begrepp, men kan både förenkla och förklara dem på ett pedagogiskt sätt.
 • Du har antagligen full koll på olika leverantörers molntjänster och du kan rabbla PowerShell-kommandon baklänges i sömnen, men du känner nu att det är dags att utvecklas vidare mot en något mer strategisk roll och fungera som mentor för dina kollegor.
 • Du har sannolikt erfarenhet av större driftmiljöer och är införstådd med de utmaningar som en modern IT-avdelning ställs inför och du förstår naturligtvis värdet av att kunna effektivisera olika processer genom att automatisera i flera led.
 • Samtidigt har du förmågan att utveckla IT-enhetens tjänsteutbud till att passa Habo kommuns behov på resan mot en ökad digitalisering.
 • Tjänsten innebär också att du fungerar som biträdande IT-chef och vid behov träder in och axlar IT-chefens roll.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din förmåga att omsätta teori till praktik. Vad som också är väldigt viktigt för oss är att du är en person som passar väl in i våra nuvarande team, då vi är en tajt organisation där vi jobbar tätt tillsammans i både den dagliga driften och olika projekt.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Andra uppgifter

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-01-17
Arbetsgivarens referensnummer: 2020-212

Upplysningar
Erik Reffner
IT-chef
036-442 85 91
erik.reffner@habokommun.se

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.