IT-Arkitekt Infrastruktur

Om tjänsten

IT-Arkitekt Infrastruktur

Tjänst: IT-Arkitekt Infrastruktur

Företag: Länsförsäkringar AB

Sista ansökan: 2021-08-15

Ansökan: Ansök här

Är du en lösningsorienterad IT-infrastrukturarkitekt med en bred förankring i den tekniska verkligheten? Har du en god kommunikativ förmåga som gör att du kan förklara komplexa samband på ett enkelt sätt? Då kan du vara vår framtida kollega!

Om jobbet

Vi välkomnar dig till rollen som IT-Infrastrukturarkitekt där du ansvarar för att vår arkitektur alltid förflyttas i rätt riktning. Just nu är vi inne i ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete och behöver förstärka vårt team. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå. Tillsammans med din grupp kommer du att ta fram IT-lösningar som ger Länsförsäkringar en stabil teknikgrund för fortsatt verksamhetsutveckling. Du kommer få vara med och bygga tekniken vi använder tillsammans med kollegor i tvärfunktionella team där du förväntas bidra med din kompetens.

Ditt ansvarsområde som IT-arkitekt omfattar en specifik affärsenhet med fokus på IT-infrastruktur. Som IT Arkitekt arbetar du nära verksamheten för att förstå verksamhetens funktionella krav och du ansvar för att tillsammans med applikationsarkitekter ta fram effektiva lösningar som bygger på standardiserade IT-infrastrukturtjänster. I ett leveransteam tillsammans med Service Delivery Manager och Demand Manager tar du fram förslag på tekniska och kommersiella lösningar som uppfyller verksamhetens funktionella behov.

I arbetsuppgifterna ingår att ta fram, kravställa, granska och säkerställa att våra IT-lösningar håller hög kvalitet med avseende på infrastruktur och säkerhet. I denna roll förväntas du arbeta både på ett taktiskt plan och även hands-on, detta innebär att du kommer agera tekniskt sakkunnig i infrastrukturfrågor samt operativt stötta systemförvaltningar. Vi kan erbjuda dig en taktiskt viktig roll i en fokalpunkt för infrastrukturell utveckling av Länsförsäkringars tekniska lösningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning och du har en tidigare bakgrund där du arbetat med IT infrastruktur / lösningsarkitektur. Du har en bred kunskap om moderna tekniker och lösningsmönster och har lätt för att analysera komplexa IT-lösningar. Du är en person som får saker att hända och trivs med att driva förändring. Vi ser gärna att du som söker har en förmåga att fånga verksamhetens behov och visualisera, kommunicera samt omvandla dem till tekniska lösningar. Eftersom rollen kommer att ha dialog med många parter internt och externt är det en förutsättning att du behärskar svenska och engelska.

 Vidare ser vi att du har erfarenhet av:

  • Framtagning av lösningsarkitektur inom infrastrukturområdet
  • Infrastrukturtjänster och tekniska plattformar.
  • HA och DR arkitektur, lagringsarkitektur, nätverk och nätverksinfrastruktur.
  • System med höga krav på tillgänglighet och säkerhet
  • Agilt / SAFe arbete såväl som i projektform i ett landskap med outsourcad IT i en beställarroll

Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. På jobbet bidrar du med din förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt samt samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners. Eftersom vi alltid utgår ifrån kundens behov förväntar vi oss att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad. I grunden är du en team-spelare men vi ser gärna att du även tar egna initiativ.

 Varför arbeta med oss

Gruppen I&O Service Delivery ansvarar för service delivery management, demand managment och finacial managemant. Rollen IT Arkitekt Infrastruktur är en taktiskt viktig roll och en fokalpunkt för alla infrastrukturella aspekter i utveckling av affärsenhetens tekniska lösningar.

Du kommer till en resultatorienterad grupp med brett ansvar där vi kännetecknas av affärsmässighet och prestigelöshet. Alltid med fokus på att stötta Länsförsäkringars verksamhet och våra kunder.

Mer information och ansökan

Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Skicka in din ansökan redan idag. Vi arbetar löpande med denna rekrytering och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag: 2021-08-15

Kontakt Forena: Mirek Swartz 08-588 418 92
Kontakt Saco: Lisa-Maria Carensjö 08 588 419 96

Vill du vara en del av något större?

För oss på Länsförsäkringar är alltid uppdraget större och engagemanget bredare än att bara sälja försäkringar och bankprodukter. Hos oss är du med och stöttar det lokala arbetet i att skapa trygghet för både människor och samhällen. Att vara en del av något större blir en naturlig del av din vardag.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.