IT-Chef

Om tjänsten

IT-Chef

Tjänst: IT-Chef

Företag: Umeå Universitet

Sista ansökan: 2021-06-06

Ansökan: Ansök här

Uppdraget

Uppdraget som IT-chef vid Umeå universitet innebär att leda regionens största IT-verksamhet i nära och dynamiskt sampel med akademi och samhälle. Utöver att leverera och utveckla IT-stöd av hög kvalitet till universitetets egen forsknings- och utbildningsverksamhet och administration, ansvarar Umeå universitet för viktiga nationella IT-uppdrag för universitets- och högskolesektorn i Sverige.

Ansvarsområde

Som IT-chef leder du Enheten för IT-stöd och systemutveckling (ITS) med drygt 200 medarbetare och med en omsättning på cirka 300 miljoner kronor per år. ITS är en enhet inom Universitetsförvaltningen som är universitetets gemensamma administration och ansvarar för att ge stöd och service till universitetets ledning och samlade verksamhet. Du är som IT-chef är direkt underställd universitetsdirektören och ingår i Universitetsförvaltningens ledningsgrupp. Inom ITS finns fem områdeschefer som är underställda dig.

Vi söker dig som kan fungera som en samlande ledare på strategisk nivå för hela universitetets IT-verksamhet. Du är väl förtrogen med samhällets digitalisering och den omställning av arbetsprocesser denna medför. I rollen som IT-chef ska du vara drivande i det långsiktiga strategiska arbetet med digitalt stöd som bidrar till att förverkliga universitetets vision om utbildning, forskning och innovation i framkant. En av dina prioriterade arbetsuppgifter är att slutföra förändringsarbetet som syftar till att vidareutveckla ITS organisation och universitetsgemensamma IT-processer, liksom att identifiera samordningsmöjligheter inom universitetets samlade IT-verksamhet.

Då IT-verksamhet finns i flera delar av universitetets organisation måste du kunna hantera det samlande, strategiska ledarskapet såväl direkt som chef för ITS som mer indirekt som ledare och samordnare för universitetsgemensamma modeller och processer. Avgörande för att lyckas som IT-chef är att du genom löpande dialog och samarbete med universitetets forsknings- och utbildningsverksamheter och administration axlar rollen som den strategiska IT-parten i verksamhetsutveckling och digitalisering. Till stöd för dig i din uppgift att driva ett helhetsperspektiv, samordna och fungera som en partner i
utveckling har du ett IT-råd med bred representation från universitetets verksamheter. I rollen som IT-chef har du även uppdraget att företräda universitetet i olika nationella sammanhang.

För att anställas som IT-chef måste du genomgå och bli godkänd i en säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller annat lämpligt område.
  • Flerårig erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag i IT-verksamhet i större organisation.
  • Dokumenterat goda ledarskapsförmågor.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete inom eller med forskning och högre utbildning.
  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer.
  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer.

Vi söker dig som är strategisk och drivande och har förmåga att långsiktigt och uthålligt utveckla universitetets IT utifrån vad som är bäst för hela universitetets verksamhet. Du är strukturerad för att kunna etablera en IT-organisation med tydliga uppdrag, roller och processer. Inte minst är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ för att kunna fånga IT-behoven inom universitetets forskning, utbildning och administration, och vara en tydlig IT-part i verksamhetsutveckling och digitalisering. För att lyckas
väl i uppdraget krävs det att du har vilja och förmåga att samverka konstruktivt. Du ska aktivt verka för en god samverkan med såväl medarbetare som arbetstagarorganisationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för uppdraget.

Villkor

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, men provanställning kan komma att tillämpas.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar
därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Ref. nr. AN 2.2.1-321-21
Kontakt Hans Wiklund, Universitetsdirektör 090-786 99 39
Tatja Anundsson, HR specialist 090-786 70 30
Facklig företrädare
SACO 090-786 53 65
SEKO 090-786 52 96
ST 090-786 54 31
Publicerat 2020-05-03
Sista ansökningsdag 2021-06-06

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!