IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: IKEA Industry AB

Sista ansökan: 2021-08-25

Ansökan: Ansök här

Har du gedigen erfarenhet inom IT-branschen? Besitter du goda ledaregenskaper, är självgående och vill bli en del av IKEA familjen? Då har vi rätt tjänst för just dig!

Information om uppdraget:

IKEA Industry Hultsfred består av två högt automatiserade produktionsprocesser där våra ca 300 medarbetare arbetar med att producera spånskivor, och tillverka PAX garderober och Komplement hyllplan. Siten står för spännande utmaningar där vi kommer ta steg inom IT/OT och jobba Tillsammans mellan avdelningarna produktion/teknik och IT i vår utveckling att bli en så stark IKEA leverantör som möjligt.

Till IKEAs lokala IT-grupp söker vi en IT-chef med placering i Hultsfred. I rollen har du övergripande operativt ansvar för globala och lokala digitala lösningar inom företaget. Du har även ansvar över personal och arbetar med kompetensförsörjning för att säkerställa att din personal möter de förväntade resultaten inom enheten.

Dina dagliga arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta följande:

 • Prioritera, leda och planera det dagliga arbetet för hela teamet
 • Utifrån centrala riktlinjer implementera företagets gemensamma IT-ramar, standarder och arbetssätt
 • Säkerställa implementering av cybersäkerhet enligt Inter IKEAs policy
 • Underhålla och utveckla IT-infrastrukturen i industrimiljön baserat på IKEA Industry gruppens standard
 • Fånga, bedöma och prioritera företagets krav på ny utveckling eller behov
 • Hantera ekonomi, planera och följa upp digital budget och resurser.
 • Hantera KPI och SLA.
 • Hantera relationer med externa tjänsteleverantörer och inköpspartners för enhetsändamål.

Detta är en direktrekrytering som innebär att du blir anställd av IKEA Industry med kontor beläget i Hultsfred. Tjänsten är på heltid och förväntas starta upp så snart vi funnit rätt kandidat. Arbetstiderna är förlagda kontorstider med flexibilitet.

Detta söker vi:

För att lyckas i rollen så är det viktigt att du delar IKEA s värderingar, det innebär att du tror på ett ledarskap genom det goda exemplet och att du strävar efter att utvecklas så att vi imorgon är något bättre än idag.
Som person har du en effektiv kommunikationsförmåga och förmåga att bygga relationer med intressenter på olika nivåer. Du är engagerad, driven och har en vilja att ständigt utvecklas och utmana dina gränser. Vidare söker vi en person som gillar att motivera och inspirera sina medarbetare med fokus på coachande ledarskap.

Övriga kvalifikationer:

 • Eftergymnasial utbildning inom IT.
 • 5 års arbetslivserfarenhet inom IT.
 • God förståelse för service och support med användare i fokus samt en förståelse för cybersäkerhetsrisker och principer.
 • Krav för tjänsten är att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 • Meriterande med erfarenhet från infrastrukturområden.

Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Om arbetsgivaren:

IKEA Industry Hultsfred består av två högt automatiserade produktionsprocesser där våra ca 280 medarbetare arbetar med att producera spånskivor och tillverka PAX garderober.
Siten står för spännande utmaningar där vi kommer ta steg inom IT/OT och jobba Tillsammans mellan avdelningarna produktion/teknik och IT i vår utveckling att bli en så stark IKEA leverantör som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.