IT-Chef

Om tjänsten

IT-Chef

Tjänst: IT-Chef

Företag: Boliden AB

Sista ansökan: 2021-09-17

Ansökan: Ansök här

Boliden Group söker IT Chef till till Boliden IT med placering i Garpenberg. Rekryteringsprocessen sköts av Ghost Competence, men du blir direkt anställd av Boliden.

Information om tjänsten

Boliden IT utvecklar och levererar IT-tjänster till verksamheten, såsom drift, utveckling och support av IT-system och IT-infrastruktur. Uppdraget är att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT miljö, som hjälper till att öka effektiviteten och få affärerna att växa. Inom Boliden IT arbetar i dagsläget cirka 110 personer.

Dina arbetsuppgifter

Garpenberg är en av världens mest automatiserade, moderna och produktiva underjordsgruva, och detta möjliggörs till stor del av IT.

I rollen som IT-chef ingår ansvar för att förnya, leda, utveckla och effektivisera IT-verksamheten i Garpenberg och dess processer i enlighet med verksamhetens behov och arbetet med digitalisering, samt i enlighet med övergripande IT-strategi inom Boliden. Du kommer att ha nära samverkan med övriga koller inom IT-Gruvor och tillsammans leder ni arbetet mot nästa generations hållbara gruvdrift.

IT-Avdelningen i Garpenberg som du kommer att leda består för närvarande av 5 direkt underställda och tillsammans kommer ni att arbeta med att möjliggöra och utveckla Bolidens IT lösningar, IT infrastruktur samt att säkerställa en stabil, effektiv och säker IT-leverans och detta gällande IT, kopplat både till produktion och administration.

Arbetet är varierande och vi jobbar med allt ifrån att bygga trådlösa nätverk åt självkörande fordon till att utveckla nästa generations datalager för att möjliggöra AI tillämpningar. Du behöver vara beredd att kavla upp ärmarna och hjälpa till med det operativa IT-arbetet ovan jord eller i gruvan.

Du kommer ha mycket kontakt med verksamheten för att säkerställa att vi levererar våra tjänster enligt deras behov och krav.

Vi söker dig som

Har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper. Arbetsuppgifterna kräver gedigen erfarenhet av ledarskap och arbete inom IT och då helst inom industri.

För att verka inom Boliden IT krävs god kommunikativ förmåga, resultatorientering, flexibilitet samt att självständigt kunna driva olika aktiviteter och utvecklingsprocesser. Rollen som IT Manager kräver också att du är en problemlösare, har integritet, kan jobba i team samt har förmågan att skapa förtroende bland dina kunder.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är ett krav, liksom Körkort B. Då vi är en koncern med verksamhet i flera länder så förekommer tjänsteresor.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Garpenberg som stationeringsort.

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av ansvarige Rekryteringskonsult Marcus Skårman, Ghost Competence telefon 070-669 85 72 marcus@ghostcompetence.se

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.