It-chef

Om tjänsten

It-chef

Tjänst: It-chef

Företag: Malung-Sälens Kommun

Sista ansökan: 2021-09-12

Ansökan: Ansök här

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturistkommun dit man nu även kan flyga till en ny internationell flygplats. Förutom upplevelser, fantastisk natur och stora evenemang så har kommunen en av Dalarnas mest företagsamma befolkning. Kommunen arbetar ständigt för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i kommunen. Vi har idag en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet. Så vill vi fortsätta ha det.
Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Läs mer på www.malung-salen.se

Arbetsuppgifter

Malung Sälen står inför en större förändring av sin IT-verksamhet. Här kommer denna roll vara helt central. Att tillsammans med organisationen utveckla vår idag traditionella IT-avdelning till att leverera verksamhetsnära IT.

Som IT chef ansvarar du för att utveckla, leda och följa upp kommunens IT-arbete på kort och lång sikt. Att bygga upp en effektiv styrning och förvärva rätt förmåga för IT:s framtida roll i kommunen inklusive rutiner och policys för både IT-drift och IT-utveckling samt utveckla kommunens förmåga till god leverantörsstyrning. Kommunen avser även att outsourca sin Bas-IT till en extern driftleverantör alternativt regionsamverkan. Som IT-chef är du ansvarig för att leverantörsstyrning och samverkan med den externa driftleverantören sker på ett effektivt och väl fungerande sätt.

I rollen ingår ett personalansvar för sex medarbetare på IT-avdelningen samt budget och verksamhetsansvar för densamma. Därtill ansvarar IT-chefen för att stödja och utveckla kommunens digitaliseringsarbete genom att aktivt delta i beslut, ledning och uppföljning av det IT-utvecklings- och digitaliseringsarbete som sker i form av utvecklingsprojekt och systemförvaltningsarbete inom de olika förvaltningarna.

Som IT chef rapporterar du till Kommunchefen och ingår i kommunledningsgruppen och kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp. Placering för tjänsten är Malung. Resor inom kommunen förekommer.

Kvalifikationer

Rollen som IT chef är central i ett kommande förändringsarbete som rör hela IT-verksamheten och de IT-initiativ som sker på förvaltningarna och några av våra kommunala bolag. För att lyckas med detta bör du vara en trygg, modig och prestigelös person med god förmåga att argumentera, underbygga och förklara önskade scenarion. Dessa egenskaper bör kombineras med en stark drivkraft och vilja att påverka samt en uthållighet. Du har en god förmåga att sätta dig in i olika verksamheters krav och behov samt är en god kommunikatör och relationsbyggare. Sammanfattningsvis bör du vara en god ledare inte bara för egna medarbetare utan även genom förmåga att leda via andra personer och funktioner för att därigenom få genomslag för det som skall genomföras.

Vi tror att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom IT/systemvetenskap eller motsvarande kunskap förvärvad via erfarenheter.

Du har

  • minst 10 års erfarenhet inom IT-området.
  • minst fem års erfarenhet av chefs- och ledarskapsuppdrag.
  • erfarenhet av att utveckla processer, arbetssätt och organisation.
  • kunskaper om olika former av IT-styrningsmetoder och ramverk såsom PM3, ITIL, PPS eller liknande.
  • van att leda och följa upp leverantörers prestation utifrån avtal.
  • erfarenhet från styrgruppsarbete i projekt samt att leda och följa upp IT-
  • utvecklingsprojekt samt systemförvaltningsarbete.
  • med fördel erfarenheter av politiskt styrda organisationer men inget krav.
  • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.