IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: Gävle Kommun

Sista ansökan: 2021-10-03

Ansökan: Ansök här

Arbetsbeskrivning

IT-verksamheten består av fem grupper som tillsammans har som uppgift att tillhandahålla och vidareutveckla en modern och tillförlitligt IT-plattform till våra kunder inom hela kommunkoncernen. Vår verksamhet omfattar många olika verksamhetsområden med olika utmaningar baserat på både variationen i uppdrag och mängden användare vi skall stödja.

Som IT-chef har du budget och verksamhetsansvar för hela IT-verksamheten och direkt personalansvar för enhetens gruppchefer. Du har utöver själva IT-leveransenen en viktig roll i IT- och utvecklingsavdelningens uppdrag att bidra till kommunkoncernens verksamhetsutveckling och digitalisering där du tillsammans med IT- och utvecklingschefen och chefen för digitaliseringsenheten jobbar med utvecklingen av hela vår verksamhet.

IT-verksamheten i Gävle kommun är idag helt avgörande för att våra kärn- och stödverksamheter skall fungera och en viktig del av uppdraget är att upprätthålla löpande och goda relationer med våra kunder och användare. I den nya organisation som är under uppbyggnad jobbar vi intensivt med att öka våra användare förutsättningar genom att tillhandahålla såväl rätt tekniska förutsättningar som kunskap att använda dem på rätt sätt.

I din roll är du medlem i avdelningens ledningsgrupp och representant för IT-verksamheten i kontakter med våra kunder och samarbetspartners.

Vi söker dig som

  • Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten.
  • Du är redan en erfaren och uppskattad ledare på strategisk nivå.
  • Du har din chefserfarenhet från en verksamhet inom IT eller liknande teknisk verksamhet.
  • Du har erfarenhet av arbete i en större organisation och har intresse och vilja för ledarskap i en politiskt styrd organisation.
  • Vi ser också att du har goda kunskaper i att kommunicera på svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
  • Du är en trygg och kommunikativ ledare med ett tillitsbaserat ledarskap som på ett engagerat och inspirerande sätt kan leda genom andra och uppnå goda resultat.
  • Du delegerar, ger handlingsutrymme och uppmuntrar dina medarbetare till individuell utveckling.
  • Du vågar fatta beslut och du driver utvecklingsfrågor framåt.
  • Du har intresse för att utveckla verksamheter och du är en möjliggörare för utveckling inom det kommunala uppdraget med utgångspunkt i verksamheternas behov.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon. Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion. Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare. Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår. Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-03

Referensnummer: C62698

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.