IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: Lunds universitet

Sista ansökan: 2022-05-16

Ansökan: Ansök här

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

IT-enheten är en spännande och dynamisk arbetsplats som tillhandahåller IT-stöd till hela verksamheten vid Humaniora och Teologi tack vare sin bredd av IT-kompetenser. Det är en mogen IT-organisation som har funnits i snart 15 år och som är redo att anta nya utmaningar.

Vi söker nu en chef som kan leda och utveckla verksamheten inom IT-enheten för att fortsätta kunna leverera samma höga kvalitet även framåt, i det nya normala med de nya omvärldskrav och interna krav som det innebär. IT-enheten är en infrastrukturenhet och har ett nära samarbete med övriga stödverksamheter inom HT, liksom med fakultetens forskningsinfrastrukturer och 8 institutioner varav flera arbetar med avancerade digitala verktyg och metoder (till exempel inom digital arkeologi, humanistlaboratorium och robotlab). På IT-enheten arbetar för närvarande 11 personer, med allt från IT-support och AV-stöd till systemadministration och webbutveckling.

Anställningen som IT-chef är på heltid och tillsvidare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Som chef har du dessutom tillgång till särskilda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter genom universitetets chefsplattform.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som chef för IT-enheten vid HT-fakulteterna har du personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du rapporterar till dekan och har en nära dialog med fakulteternas ledning samt ingår i ledningsgruppen. Övriga uppgifter och ansvarsområden i urval:

 • Projektledare för både interna och HT-övergripande projekt.
 • Representera HT i IT-frågor.
 • Ansvar för nät och brandväggar på HT-nivå (på delegation från dekan).
 • Övergripande ansvar för all IT-drift och fungerar även som beställare av webbutvecklingen som sker inom ramen för IT-enheten.
 • Ansvarig för verksamhetsområdena Server, Utskrift, Forskning och
 • Externa åtaganden inom IT-enheten.
 • Organisationsadministratör för HT i universitetets person- och organisationskatalog, LUCAT.
 • Huvudsaklig kontaktperson gentemot forskningsstöd på HT-biblioteken.
 • Systemförvaltningsstöd – föreslå nya systemförvaltningsorganisationer för HT:s system för beslut i arbetsutskottet och stöd till systemförvaltare/systemägare.

En bred IT-kunskap är en fördel i rollen som IT-chef då verksamheten spänner över många områden: forsknings- och utbildningsnära IT-stöd, IT-support inklusive AV-stöd, webbutveckling, systemadministration, Windows/Linux, klient, utskrift, inköp, nätverk/brandväggar, IT-säkerhet och systemförvaltning.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Erfarenhet av operativt arbete inom IT-området och av att utveckla IT-processer som verksamhetsstödjande funktioner.
 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning, alternativt motsvarande utbildning och erfarenhet inom IT som arbetsgivaren finner likvärdig.
 • Chefserfarenhet från tidigare anställningar.
  Att du kan uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

 • Att du har tidigare erfarenhet från offentlig sektor.
 • Att du har erfarenhet av projektledning och kan dela med dig av din projektkompetens till andra.
 • Att du kan driva flera parallella projekt samtidigt och på samma gång planera och följa upp den löpande verksamheten.
 • Att du har ett genuint intresse för forskning och utbildning så att du tillsammans med dina medarbetare kan tillhandahålla ett verksamhetsnära IT-stöd.
 • Att du har ett genuint intresse för IT-säkerhetsfrågor.
 • Att du har erfarenhet av IT-systemägarskap och systemförvaltning enligt PM3-modellen.
 • Att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt och trivs med att arbeta i en platt organisation. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och att du är stresstålig, att du är kommunikativ och lyhörd samt har förståelse för vikten av att ha en nära dialog med verksamhet och personal.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent och med tillträde den 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Intervjuer kommer att genomföras i våra lokaler i Lund under vecka 23.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, utbildningsbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

IT-enheten är en av de fem infrastrukturenheterna inom de Humanistiska och teologiska fakulteterna och tillhandahåller IT-stöd till alla anställda. IT-enheten har funnits sedan 2009 och består av totalt 12 medarbetare. IT-enheten samverkar med universitetets övriga IT-verksamheter och är en kundfokuserad IT-verksamhet med en platt organisation.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.