IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: Rättsmedecinalverket

Sista ansökan: 2022-05-01

Ansökan: Ansök här

”Att jobba som it-chef på Rättsmedicinalverket är utvecklande. Samtidigt som du leder och utvecklar verksamheten för vår it-miljö är du med och utvecklar ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får du göra både och!”

Lars Werkström, generaldirektör vid Rättsmedicinalverket

Vill du vara med och utveckla RMV och samtidigt bidra till ett rättssäkert Sverige?

Rättsmedicinalverket är en länk i rättskedjan och har ett viktigt och spännande uppdrag. På Rättsmedicinalverket jobbar en mängd olika personalkategorier för att lösa brott på uppdrag av polis, domstolar och andra myndigheter inom rättsväsendet.

Är du nyfiken på att veta mer om oss? Här kan du ta del av mer information:
https://www.rmv.se/om-oss/det-har-gor-vi/

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill driva och leda utvecklingen av RMV:s it-verksamhet.

It-enheten ansvarar för myndighetens drift, förvaltning och utveckling av it. Rättsmedicinalverket har sin egen it-infrastruktur och it utgör en mycket viktig funktion för myndighetens verksamhet. It-miljön är komplex och säkerhetskritisk, med ett stort antal specialutvecklade it-system och en verksamhet som hanterar känsliga personuppgifter och omfattas av sekretess.

Som it-chef ansvarar du för samordning, ledning av verksamheten inom it-enheten. Du har budget- och personalansvar för en växande enhet med närmare 25 medarbetare i Stockholm och i Linköping och två direktrapporterande gruppchefer. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar till generaldirektören.

Du kommer att ha en viktig roll i RMV:s fortsatta verksamhetsutveckling genom att tillsammans med verksamheten arbeta för en ökad grad av digitalisering. I ditt uppdrag ingår att säkra den strategiska utvecklingen av såväl it-organisation som it-miljö. För närvarande genomför RMV en satsning på att modernisera it-miljön för att stärka driftsäkerheten och för att möjliggöra ett effektivt och ändamålsenligt arbetssätt, bl a genom att införa en ny it-förvaltningsmodell i organisationen. Som it-chef blir du objektägare för it och bygger upp nya interna arbetssätt med förvaltningsledare. It-enheten befinner sig i en utvecklingsfas och kommer att behöva stärkas och utvecklas ytterligare framöver.

En hög grad av kontakter med olika verksamheter inom RMV är en förutsättning för att lyckas i ditt uppdrag och du kommer bl a att ha ett nära samarbete med säkerhetsenheten kring it-säkerhetsfrågor. Du samverkar även med andra myndigheter och representerar RMV i it- och digitaliseringssammanhang inom rättsområdet.

Dina kvalifikationer

  • Akademisk examen omfattande minst högskoleingenjör, civilingenjör, datavetare, systemvetare eller annan utbildning som RMV bedömer som likvärdig
  • Chefserfarenhet med budget- och personalansvar
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
  • Erfarenhet från att driva it-verksamhet
  • Erfarenhet av samverkan internt och externt
  • Erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete med goda resultat

Det är meriterande om du har tidigare it-chefserfarenhet från it-miljöer som drivits internt. Det är även meriterande om du har erfarenhet av it-säkerhetsarbete från verksamheter med höga it-säkerhetskrav exempelvis rättsväsendet, sjukvård, försvar eller annan statlig verksamhet. Även bakgrund som projektledare, it-arkitekt eller arbete inom it-infrastrukturområdet samt erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande.

Vi söker dig som kan kombinera ledarskap med ett it-kunnande. Du har en strategisk och problemlösande analysförmåga, personlig mognad och ger dina medarbetare stöd i sitt arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet och transparens. Du lägger stor vikt vid coaching, samordning, feedback och på att skapa förutsättningar för en god leverans.

Du växlar mellan operativt och strategiskt arbete och förmedlar de långsiktiga målen för verksamheten på ett pedagogiskt sätt, både till medarbetare och externa partners. Vidare motiveras du av att vilja förstå verksamheten och driva och utveckla digitaliseringsfrågor.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. RMV tillämpar individuell lönesättning. Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Är du nyfiken på att veta mer? Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Placeringen är i första hand på myndighetens huvudkontor i centrala Stockholm. RMV finns på 6 orter över hela landet och resor till andra orter förekommer. Innan anställning sker genomförs bakgrundskontroll samt säkerhetsintervju.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta nuvarande it-chef Andreas Kristoffersson, tfn 010-483 49 70 eller generaldirektör Lars Werkström, tfn 010-483 49 50. Vi samarbetar med Proastri i denna rekrytering och du är också välkommen att kontakta Karolina Öberg, 070-745 67 66. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010 – 483 41 31 och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast 2022-05-01, märkt dnr X22-90207. Intervjuer kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.