IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: IF Metall

Sista ansökan: 2022-06-20

Ansökan: Ansök här

Har du erfarenhet av att leda personal och är van att utveckla och implementera IT-verksamhet? Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation tillsammans med engagerade kollegor?

Nu söker IF Metall en IT-chef till en strategiskt orienterad roll. Här får du möjlighet att
jobba med allt från funktionalitet, säkerhet, kunskapsspridning till uppföljning som berör hela organisationens IT-hantering. IF Metall har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med placering på IF Metalls förbundskontor i centrala Stockholm, arbetet sker både på plats och på distans. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan redan idag! Vid frågor och funderingar är du välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson, då rekryteringen sker i samarbete med Poolia. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen som IT-chef har du personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten. Du förväntas leda enhetens personal och att vidareutveckla IT-funktionen. IT-enheten är en stöd- och servicefunktion till IF Metalls förbundskontor och IF Metalls 34 lokalavdelningar samt vissa närstående organisationer och företag. It-enhetens huvudsakliga uppgift är att svara för rådgivning och support kopplat till förbundets IT-miljö, se till att datorer, nätverk och kommunikationssystem underhålls, utvecklas och har fungerande drift samt ansvara för integration av IT-miljön. I rollen som IT-chef har du ett helhetsansvar för IF Metalls IT-miljö men i rollen ingår också att:

  • Samordna och leda IF Metalls IT-utveckling
  •  Operativt ansvarig för drift och support kopplat till incidenter
  • Tillsammans med verksamheterna säkerställa funktionalitet, underhåll och utveckling
  • Vara IT-säkerhetsansvarig vilket innebär att du förväntas delta och genomföra risk- och konsekvensbedömningar utifrån dataskyddsförordningen
  • Ansvara för kravställning och revision av skyddsåtgärder hos externa leverantörer
  • Inköpsansvarig för i de flesta fall licenser, datautrustning, datakommunikation och it-tillbehör

Du rapporterar till förbundets ekonomichef och ingår i IF Metalls säkerhetsgrupp och IT-råd. IT-rådet arbetar bland annat som rådgivare till förbundsstyrelsen och ansvarar för att förbundets dataskyddsstrategi och IT-strategi genomförs.
Tillträde enligt överenskommelse, löne- och anställningsvillkor är enligt avtal för tjänstemän. Bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidat.

Facklig företrädare: Tommy Thunberg Bertolone, 08-786 81 46

Vem är du?

Du har erfarenhet från liknande roller som CIO, IT-chef alternativt gruppchef på en IT-avdelning. Vi söker dig som har bred kunskap om de olika delarna som ingår i enhetens verksamhetsområde. Du har förståelse för informations- och IT-säkerhet. Vidare ser vi att du har en god teknisk förståelse, ett stort intresse för IT generellt där du kan se helheten och har förståelse för relationen mellan kravställare och beställare. Har du kunskap om ITIL är det meriterande.
Lämplig utbildningsbakgrund kan vara akademisk utbildning inom system- eller teknikområdet. Rollen kräver att du har deltagit i förändringsarbete kopplat till IT-verksamhet. Har du erfarenhet av IT-lösningar i en stordriftsmiljö är det meriterande.

Du är en ledare som skapar goda relationer, du gillar förändringsarbete och är van att arbeta resultatorienterat. Du har en ledarskapsförmåga, du är trygg i den dagliga arbetsledningen och att leda enheten mot en mer övergripande vision. Rollen som IT-chef kräver att du är lyhörd, metodisk, ordningsam och har en förmåga att kunna ta affärsmässiga beslut.

Du gillar problemlösning, håller dig uppdaterad gällande vad som händer på IT-marknaden och kan anpassa det utefter organisationens behov.

Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Vi förutsätter att du har intresse för och kunskap om den fackliga rörelsen samt delar IF Metalls och arbetarrörelsens värderingar.

Om verksamheten

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har 310 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.

Det är en kunskapsintensiv organisation som strävar efter en god arbetsmiljö för alla, värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete som arbetar med ständig utveckling av människan och industrin. Läs mer på: https://www.ifmetall.se

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.