IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: Västerviks kommun

Sista ansökan: 2022-10-09

Ansökan: Ansök här

Vi söker dig som vill ansvara för drift, förvaltning och utveckling av kommunens IT-miljö. Du ansvarar även för kommunens IT-säkerhet och det kontinuerliga arbetet för att säkerställa att detta upprätthålls. Du har chefsansvar och leder samt coachar våra 13 medarbetare på IT-enheten. I arbetet ingår också att samverka, samordna och planera så att Västerviks kommuns IT-resurser nyttjas utifrån bästa möjliga nytta.

En viktig del av uppdraget är att möjliggöra ett gott och effektivt samarbete mellan IT-enheten och kommunens olika verksamheter och bolag. Du kommer bland annat att ha tät samverkan med kvalitets- och utvecklingsenheten, som ansvarar för det övergripande digitaliseringsarbetet i kommunen.

Tjänsten innebär budget- och personalansvar vilket inkluderar arbetsmiljöansvaret för enheten. Du kommer att ingå i Enheten för kommunservice som kännetecknas av engagerade kollegor och medarbetare med hög kompetens. Du rapporterar till chefen för kommunservice och ingår i kommunservice ledningsgrupp.

Din kompetens

Du har eftergymnasial utbildning inom IT området eller likvärdig kompetens förvärvat genom arbetslivserfarenhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att man måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan eventuell anställning.

Vi söker dig som har arbetat flera år med IT-relaterade frågor samt har flerårig erfarenhet av personalansvar och har en vilja att driva och utveckla verksamhet tillsammans med dina medarbetare och andra nyckelpersoner. Du har goda kunskaper inom informationssäkerhet och säkerhetsskydd, samt projektledning. Det är meriterande för tjänsten med tidigare erfarenhet av IT-arbete inom kommunal verksamhet.

Vi söker dig som är mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du tydliggör målen och bryter ner dem i delmål samt leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå de gemensamma målen. Du är initiativtagande och kan driva förändringsprocesser från början till slut. Du förblir motiverad och engagerad och ser utmaningar på vägen som en naturlig del av processen för att nå verksamhetens mål. Du har lätt för att se helheter, samverka inom samt utanför organisationen och tar hänsyn till det större perspektivet i ditt agerande och dina beslut.

Du har förmågan att växla mellan arbete på en strategisk nivå och att leda enhetens operativa arbete. Du förmedlar långsiktiga mål på ett pedagogiskt sätt, både till medarbetare, övriga myndigheten och till våra politiker. Du motiveras av att vilja förstå vår verksamheters behov, och utifrån detta utveckla en ändamålsenlig IT-miljö.

Övrigt

Då rollen kräver att du ibland reser måste du ha B-körkort och vana att köra med manuell växellåda.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.