IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: Falköpings kommun

Sista ansökan: 2020-01-15

Ansökan: Ansök här

Vill du vara med och leda Falköpings kommuns digitaliseringsresa?
Vi söker nu dig som gillar problemlösning och utveckling och vill ta dig an ett samhällsviktigt uppdrag!

I Falköping har vi kommit långt med vår IT-utveckling. Vi behöver nu en ny IT-chef som kan fortsätta leda det arbetet och ta fler steg i utvecklingen med hjälp av de olika möjligheter som IT erbjuder.

Vad kan vi erbjuda dig?

Falköpings kommuns IT-avdelning består idag av 17 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för all drift och support till kommunens verksamheter. Avdelningen driver också digitaliserings- och utvecklingsfrågor

IT tillhör kommunledningsförvaltningen och ingår i avdelningen Hållbar kommunikation tillsammans med kommunikationsavdelning och kansliavdelningen.

IT är en nyckelfunktion i arbetet med att möta och ta vara på de möjligheter och utmaningar som väntar oss i framtiden. Som IT-chef har du ett spännande och utvecklande uppdrag i att leda det arbetet och tillsammans med kommunens verksamheter hitta lösningar och nya arbetssätt för att med hjälp av IT utveckla våra verksamheter.

IT-chefen leder IT-avdelningen i Falköpings kommun. Däri ingår budget- och personalansvar. IT-avdelningens uppdrag är uppdelat i tre områden: drift, support och utveckling. IT-avdelningen leder och samordnar detta arbete i nära samverkan med kommunens olika förvaltningar och verksamheter.

Som IT-chef i Falköpings kommun arbetar du mot politiskt uppsatta mål och leder arbetet för att förverkliga kommunens digitaliseringsstrategi.

I uppdraget ingår även en del arbete med upphandling och avtal samt informationssäkerhet.

Vad söker vi hos dig?

 • Vi söker dig som brinner för att utveckla och utvecklas tillsammans med andra.
 • Vi söker en chef som leder i och för förändring. Med ett tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för engagemang och delaktighet.
 • Du har förmåga att driva, leda och hålla ihop processer.
 • Du är kreativ och innovativ med strategiskt och långsiktigt perspektiv.
 • Då uppdraget mycket handlar om att leda och utveckla tillsammans med andra är du duktig på att bygga relationer och skapa nätverk.
 • Du är lyhörd och har god kommunikativ förmåga. Du ska kunna behärska såväl det svenska som engelska språket i tal och skrift.
 • B-körkort är ett krav.
 • Arbetet kräver genuint intresse och god förståelse för IT.
 • Därför bör du ha relevant akademisk utbildning.
 • Har du chefs- eller ledarskapserfarenhet är det meriterande, likaså goda kunskaper om eller erfarenhet av offentlig sektor.
 • Tjänsten kräver även ett godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Falköpings kommun

Falköpings kommun eftersträvar att vara en inkluderande arbetsgivare och värdesätter de kvalitéer som mångfald tillför våra verksamheter för att skapa en hållbar utveckling. Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Övrigt

För att hantera ansökningar använder vi Varbi. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Om du av något skäl inte kan söka så (t.ex. skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.