IT-chef

Om tjänsten

IT-chef

Tjänst: IT-chef

Företag: Högskolan i Borås

Sista ansökan: 2021-03-25

Ansökan: Ansök här

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.

Vi söker dig som vill arbeta som högskolans IT-chef. Vi erbjuder ett utmanande och inspirerande arbete, engagerade och kunniga medarbetare där din insats syns och påverkar högskolans utveckling.

Högskolans IT-avdelning är en av 9 avdelningar inom enheten Verksamhetsstöd som tillsammans, professionellt och proaktivt bidrar till att högskolans mål för utbildning och forskning uppnås.

IT tillhandahåller stabil och flexibel infrastruktur, ansvarar för IT-miljöns utveckling, IT-säkerhet, -drift och –support, systemutveckling samt samordning av arbete med informationssäkerhet. Avdelningen är dessutom hemvist för förvaltning och utveckling av schemaläggningssystemet KronoX på uppdrag av konsortiesammanslutning bestående av 11 universitet och högskolor.

IT består av 25 medarbetare. Förutom IT-chef består avdelningens ledning av en biträdande IT-chef samt 2 medarbetare med funktionsansvar.

Avdelningens målsättning är bland annat att vara en professionell och kompetent samarbetspartner som bistår med det stöd som efterfrågas och som har nöjda medarbetare som känner stolthet för sin kompetens och sin arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att leda, utveckla och driva verksamheten utifrån tekniska och verksamhetsmässiga behov samt att förstå, analysera och prioritera utifrån en helhetssyn. IT-chef har många samarbetsytor med såväl egna medarbetare, högskoleledning, övriga verksamhetsföreträdare som med Studentkåren i Borås samt ingår i sektorsnätverk för universitet och högskolor.

IT-chef ansvarar för rättssäkra och effektiva arbetssätt som präglas av god kundservice. Genom dialog om verksamhetens syfte och mål skapas förutsättningar för medarbetare att kunna och vilja ta stort ansvar för resultat och egen utveckling.

IT-chef rapporterar till förvaltningschefen, som också är IT-chefens närmaste chef, och ingår i Verksamhetsstödets ledningsgrupp. Som del av den övergripande ledningen förväntas IT-chef aktivt bidra med kompetens och engagemang till det som är Verksamhetsstödets och högskolans mål.

Kvalifikationer

För anställningen som IT-chef krävs akademisk examen inom relevant område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi söker dig med dokumenterad chefserfarenhet och med bred arbetslivserfarenhet från IT-området. Du har tidigare arbetat med IT-strategiska frågor med inriktning mot stöd och service, har god administrativ förmåga samt stor teknisk förståelse och ett väl utvecklat säkerhetstänkande. Beställarerfarenhet av upphandling av IT-infrastruktur och IT-tjänster är ett krav.

Du som sökande är tydlig som arbetsgivarföreträdare och har erfarenhet av att vara förändringsledare. Du arbetar för och har erfarenhet av att värna god arbetsmiljö, kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål. Utöver detta är du en erkänd relationsbyggare, förtroendeingivande och god kommunikatör med förmåga att samarbeta och prioritera. Du har stor servicemedvetenhet, ett strategiskt förhållningssätt och är handlingskraftig. Därtill är du prestigelös och lyhörd.

Det är för anställningen meriterande med såväl erfarenhet av agilt arbetssätt som god förståelse för utbildning och forskning inom högre utbildning.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med förtroendearbetstid.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås.
Diarienummer: PA 2020/36

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av förvaltningschef Anna Cregård via telefon 033-435 4567 eller via mail anna.cregard@hb.se. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.