IT-chef/CIO

Om tjänsten

IT-chef/CIO

Tjänst: IT-chef/CIO

Företag: Stockholms universitet

Sista ansökan: 2018-09-20

Ansökan: Ansök här

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

IT-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus i Frescati med goda kommunikationer. Vi erbjuder en god arbetsmiljö, spännande teknik och personlig utveckling.

Är du vår nästa IT-chef/CIO?

Stockholms universitet söker dig som är en erfaren chef och ledare. Du kan och vill leda och utveckla en komplex och komplett IT-funktion i en mångfacetterad akademisk miljö. Du möts av hög kompetens, stort engagemang och ett välkommande och en väl fungerande verksamhet!

IT-funktionen är universitetets centrala IT-avdelning och ska vara ett stöd till övriga verksamheten vid universitetet genom att skapa goda förutsättningar för utbildning och forskning. Avdelningen ansvarar för universitetets IT-infrastruktur och erbjuder universitetsgemensamma tjänster till universitetets institutioner och avdelningar.

Ditt fokus blir att formulera vision och strategi för Stockholms universitets IT-verksamhet och långsiktigt driva ett utvecklingsinriktat arbete i nära samarbete med användare. Processer och system ska linjeras med strategiska beslut och målsättningar för Stockholms universitet.

En viktig aspekt är också att landskapet för utbildning, forskning och verksamhetsstöd kommer att förändras utifrån digitaliseringen. Här måste en ny IT-chef ha tentaklerna ute, vara framsynt och proaktiv, ha en beredskap för förändringar som kan komma att bli omvälvande.

Ditt uppdrag blir att leda och utveckla IT-funktionen, verksamhet och medarbetare utifrån förväntningar och målbilder för att säkra en optimal IT-leverans för hela universitetet. IT-avdelningen har de senaste åren genomgått en utveckling i syfte att nå en universitetsövergripande och samlad ansats för IT, verksamhetsutveckling, automatisering och digitalisering.

Du förväntas fortsätta bygga på den goda grund som finns med målet att IT-funktionen blir en självklar och strategisk partner för användarna och att verksamhetsutveckling och digitalisering drivs och utvecklas integrerat med hög automation och användarvänliga system som mål.

Som chef ansvarar du för att planera, leda, utveckla och följa upp avdelningens verksamhet. Du har ansvar för budget och personal, ca 125 medarbetare organiserade i 4 sektioner. Det operativa personalansvaret och ansvaret för inhyrda konsulter ligger på de underställda cheferna.

Du rapporterar direkt till universitetsdirektören och ingår i Förvaltningsledningen.

Arbetsuppgifter

 • Du leder och operationaliserar övergripande målbilder, omsätter i verksamhet, driver och följer upp.
 • Du utarbetar och verkställer universitets IT-plan.
 • Du leder IT-avdelningen verksamhet i kontinuerlig dialog med övrig verksamhet vid universitetet.
 • Du har ett övergripande ansvar för drift, förvaltning, system och utveckling av befintlig IT-miljö.
 • Du upprätthåller ett brett kontaktnät inom universitet.
 • Du samverkar aktivt med andra lärosäten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning, sannolikt inom teknik/systemvetenskap eller ekonomi, eller motsvarande arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda utveckling och förändring i en större komplex IT-miljö med både drift och utveckling.
 • Kunskap om informationssäkerhet och dataintegritet.
 • Flerårig och gedigen erfarenhet som chef med ansvar för medarbetare, arbetsmiljö, budget.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Vana att leda genom andra chefer.
 • Erfarenhet från arbete en tjänsteorienterad organisation gärna med stöd av ITIL och PM3.
 • Erfarenhet från högskola eller universitet och förståelse för vardagsarbetet och förutsättningarna i en akademisk organisation.

Förväntningar
Vi tror att du är en modern och trygg ledare som är prestigelös, initiativrik och drivande. Du är omvärldsorienterad, ser digitaliseringens möjligheter, förmår formulera, kommunicera och omsätta en vision till verkställighet utifrån verksamhetsnytta och med användarnas bästa för ögonen.

Att du har ett verksamhetsnära perspektiv och tydligt arbetar och leder mot att integrera IT, verksamhetsutveckling och digitalisering är en förutsättning för framgång.

Självklart arbetar du utifrån ekonomiska ramar, har en affärsmässig ansats. Du har hög tillit till dina medarbetare, delegerar och följer upp med tydlighet. Kommunikativ förmåga i kombination med öppenhet och samarbetsförmåga borgar för hållbara och långsiktiga relationer internt och externt. Du är strategisk och analytisk i ansats, tänker utifrån ett helhetsperspektiv är beslutsför och uthållig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Du kommer till ett av Sveriges största universitet med en komplex IT-verksamhet. Du möts av en väl fungerande avdelning med kompetenta, öppna och motiverade medarbetare som trivs. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande miljö där akademi, forskning, förvaltning och studenter har höga förväntningar på ett modernt, framåtsyftande och effektivt IT-stöd.

Utbildningen står också sannolikt inför stora förändringar drivet av digitalisering. IT-chefen blir en central och viktig person i universitets-Sverige i att bidra till proaktivitet och utveckling som håller jämna steg med ändrade förutsättningar.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare. Normalt tillämpar vi sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast. Placeringsort är Stockholm.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Rekryteringen sker i samarbete med SOURCE, och som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas. För mer information om anställningen, kontakta seniorkonsult Ann Peyron Östlund, tfn 070-878 42 26 eller konsult Jenny Håkansson, tfn 073-145 59 97.

Närmare information om anställningen lämnas av universitetsdirektören Eino Örnfeldt, tfn 073-421 05 71, eino.ornfeldt@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2018-09-20

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.