Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

IT-chef med Samhällsnytta

På Miljonlotteriet kämpar vi för en bättre värld. Ett samhälle där ingen far illa av alkohol och andra droger. Vi vet att ljusa krafter är starkare än mörka. Vi motar förtvivlan och ångest med trygghet och hopp. Vi känner att det går att bry sig, istället för att låta bli. Det har varit vår drivkraft sedan 1964, när lotteriet startade. Lotteriet ger oss – och människor omkring oss – kraften att göra skillnad.

Om tjänsten

IT-chef med Samhällsnytta

Tjänst: IT-chef med Samhällsnytta

Företag: Miljonlotteriet

Sista ansökan: 2020-11-20

Ansökan: Ansök här

Däremot anser vi att för få personer förstår hur man kan bidra till det viktiga arbete vår ägare nykterhetsorganisationen IOGT-NTO gör för samhället. Genom lotteriets intäkter har vi en avgörande roll för IOGT-NTOs finansiering. Sedan år 2000 har Miljonlotteriet bidragit med mer än 2,3 miljarder till IOGT-NTOs livsviktiga alkohol- och drogförebyggande arbete och därmed en bättre värld.

Nu har du möjligheten att arbeta för en god sak kombinerat med tekniskt ledarskap i en organisation som är i en spännande resa mot ett digitalt tjänstebolag i framkant.

Din vardag som IT-chef

Du kommer in i en spännande och utvecklande fas där du som IT-chef kommer att vara ansvarig för att leda, samordna och utveckla Miljonlotteriets IT-miljö och säkerställa en ändamålsenlig leverans av IT-tjänster till verksamheten. Du arbetar i en platt organisation nära övriga ledare där alla arbetar med fokus på den digitala transformationen och vi utmanar tidigare sätt att arbeta. Vi har en unik position där allt vårt överskott går till IOGT-NTO-rörelsen och dess arbete för en bättre värld.

Du ansvarar för de strategiska frågorna kring IT-infrastruktur och säkerhetsfrågor och är chef över team bestående av IT-personer med ansvar för infrastruktur, change management, projektsamordning, IT-support och hantering av digitala flöden.

I rollen har du ansvar för:

  • tillgodose verksamheten med fungerande och säkert IT-stöd
  • driftsäkerhet, support och underhåll av IT-miljön
  • sätta strategier och mål för utveckling och underhåll av IT-miljön
  • IT-arkitektur och koordinering mellan avdelningar

Du rapporterar till VD och i tjänsten ingår budgetansvar.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant erfarenhet av från ledande tekniska roller och har ett naturligt intresse av att hålla dig uppdaterad om IT-trender och utveckling inom området. Utöver arbetslivserfarenhet är det meriterande med erfarenhet inom företagsekonomi, marknadsföring, digitalisering, ytterligare tekniska utbildningar, kunskap om ISO-certifieringar.

Vi tror att du har:

  • mer än 5 års erfarenhet av att leda och strategiskt ta ansvar för en IT-avdelning alternativt lång erfarenhet av projektledning inom IT
  • vana av att leda IT-personer och driva projekt i verksamheter med höga compliancekrav, changemanagement, säkerhet, dokumentation och regelefterlevnad
  • erfarenhet av att analysera IT-verksamhetens processer och hur dessa kan effektiviseras för att skapa efterfrågad service och effektivitet
  • erfarenhet från att driva utveckling och projekt inom infrastruktur i en organisation i förändring
  • kunskap och erfarenhet om upphandling, processdokumentation och certifiering enligt ISO-standard och beställarkompetens

För att passa in i rollen behöver du kommunicera flytande i tal och skrift Svenska och Engelska i tal

Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen vars arbete ger barn och vuxna stöd att komma till en drogfri miljö. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO-rörelsens arbete. Miljonlotteriet står för tre fjärdedelar av IOGT-NTO:s intäkter. 2019 blev överskottet 98 miljoner kronor.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter