IT-chef till fem kommuner i Uppsala län

Om tjänsten

IT-chef till fem kommuner i Uppsala län

Tjänst: IT-chef till fem kommuner i Uppsala län

Företag: Tierps Kommun

Sista ansökan: 2022-08-19

Ansökan: Ansök här

Ta chansen att uppleva och utvecklas vid en arbetsplats med utvecklingsambitioner inom såväl IT- området som inom kommunernas kärnförvaltningar. Fem kommuner i den snabbväxande Uppsalaregionen har en gemensam IT-nämnd där kommunernas IT-resurser är sammanslagna i ett IT-centrum. De aktuella kommunerna är Heby, Knivsta, Tierp, Älvkarleby och Östhammar. För närvarande är Tierps kommun värdkommun och anställande kommun.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-chef ansvarar du för att leda och utveckla de fem kommunernas IT-verksamhet. Du säkerställer att roller och ansvar inom organisationen är tydliga samt att en god och kvalitetssäkrad leverans sker till verksamheterna i de fem kommunerna.

Den dagliga driften sköts av egen personal i tre av de fem kommunerna och två kommuner har extern driftleverantör genom ett helhetsåtagande gällande drift av serverplattform och nätdrift samt klienthantering. I dagsläget så bedrivs ett projekt som har uppgiften att ta fram ett underlag till ställningstagande för en eventuell hemtagning av drift och support, som i dag utförs av extern driftsleverantör. Detta är ett stort arbete som kommer att kräva mycket av IT-organisationen vid ett beslut om hemtagning.

Driften bedrivs i samarbete med ett 30-tal olika leverantörer, en del knutna till IT:s dagliga drift och en del direkt knutna till kommunernas olika verksamheter.

IT:s åtagande omfattar även kommunernas telefonifunktion.

I ditt ansvar ingår bland annat:

 • Att vara ansvarig tjänsteman inför IT-nämnden.
 • Övergripande arbetsmiljö- och personalansvar över IT-centrum som omfattar 40 medarbetare där fyra chefer och två strateger direkt rapporterar till IT-chef.
 • Övergripande ansvar för utveckling, målsättning, strategier och riktlinjer inom IT-förvaltningen.
 • Övergripande ansvar för budgetprocessen och utvecklingsarbete i dialog med samtliga ingående kommuner.
 • Samarbete, samverkan och kundinteraktion i relation till alla kommunala verksamheter inom och mellan de fem kommunerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef inom IT, gärna på övergripande nivå. Du har haft personal- och budgetansvar och om du tidigare arbetat inom kommunal verksamhet så är det meriterande. Som ledare är du handlingskraftig, målinriktad och kan fatta de beslut som krävs. Du har en förmåga att skapa tillit och nå resultat genom att motivera, engagera och entusiasmera andra. Du är en tydlig och lyhörd kommunikatör som förstår vikten av att skapa goda relationer med samtliga ingående kommuner.

 • Du har relevant högskoleutbildning eller annan likvärdig erfarenhet som arbetsgivaren anser lämplig.
 • Du har god kännedom om IT-säkerhetsfrågor.
 • Du är van att arbeta både operativt och strategiskt. Du har kunden i fokus och kan sätta dig in i verksamheternas behov.
 • Du bör vara bekant med ITIL och systemförvaltningsmodeller såsom t ex PM3/ITM5.

Det är meriterande med erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete.

 • Erfarenhet av hemtagningsprojekt är meriterande.
 • Du har en god språklig förmåga i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.