Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

IT-chef till HSB Malmö

Om tjänsten

Tjänst: IT-chef till HSB Malmö

Företag: HSB Malmö

Sista ansökan: 2020-09-27

Ansökan: Ansök här

HSB Malmö kommer att intensifiera sin satsning inom digitalisering, IoT och fastighetsstyrning varför du erbjuds att vara med på en spännande resa inom IT-området. Även digitalisering av bolagets administrativa förvaltningstjänster ingår i uppdraget/rollen.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som IT-chef inom HSB Malmö erbjuds du ett kvalificerat och utvecklande arbete i en professionell och framgångsrik organisation med en tydlig värdegrund.

Tjänsten har ett tydligt verksamhets- och intressentfokus med en strategisk inriktning. Befattningen ger möjlighet till många interna och externa kontakter.

Dina ansvarsområden som IT-chef kommer att vara:

 • Övergripande ansvar för organisationens IT-strategi
 • Budget- och personalansvar
 • Beställarkompetens inom IT-området avseende tjänster, licenser och hårdvara etc
 • Fungera som intern projektledare vid vissa verksamhets- och IT-projekt
 • Samarbete med HSB Affärsstöd på nationell nivå och övriga regioner gällande IT-frågor
 • Medverkan vid nationella IT-projekt och referensgrupper

HSB Malmö samverkar med övriga HSB föreningar i Sverige genom HSB Affärsstöd AB, där vi samlar merparten av våra system. Vi har en gemensam Cloud first strategi där vår plattform ligger i Azure. Vår IT-plattform idag består av bland annat UBW (Agresso) som affärssystem, Sharepoint för dokumenthantering, Office 365 och fjärrskrivbord genom Citrix.

Till din hjälp har du två IT-tekniker som jobbar med den lokala IT-supporten.

Du rapporterar till den Administrativa chefen och samarbetar nära med ledningsgruppen i Malmö, HSB Affärsstöd på nationell nivå och andra nyckelpersoner inom HSB Sverige.

Vem är du?

 • Vi tror att du har någon form av påbyggnadsutbildning (högskola/universitet eller YH/KY) inom IT-området.
 • Du har troligen minst 5 års relevant erfarenhet från liknande ansvarsområden och arbets-uppgifter. Tidigare erfarenhet från konsultbolag är värdefullt.
 • Vi ser gärna även dig som sökanden till tjänsten som nu vill ta ett ökat ansvar och ser tjänsten som ett naturligt utvecklingssteg i din IT-karriär.
 • Du har förmågan och intresset av att arbeta strategiskt med ett tydligt affärs- och verksamhetsfokus. Samtidigt vill vi att du har en operativ förståelse för IT-området.
 • Du har gedigen beställarkompetens från aktuella ansvarsområden.
 • Du har också god kunskap om digitalisering av verksamheter.
 • Du ser IT som en möjliggörare för att åstadkomma en effektivare verksamhet och som en viktig förutsättning för att kunna skapa nöjda kunder och konkurrensfördelar.
 • Vidare har du intresse för och erfarenhet av kvalificerat projektarbete inom IT-området.
 • Tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen är värdefullt men inget krav.

För att lyckas som IT-chef inom HSB Malmö är du drivande samt har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer internt och externt. Du har en professionell framtoning samtidigt som du har integritet och ett gott omdöme.

Som person är du intressentorienterad, tydlig, självgående, ansvarstagande, strukturerad, analytisk och pedagogisk. Vidare är du förtroendeingivande, balanserad och prestigelös.

B-körkort krävs för tjänsten.

Om verksamheten

Tjänsten utgår från vårt moderna kontor i Turning Torso. Här erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete i god arbetsmiljö och med trevligt arbetsklimat, där du som medarbetare får använda din drivkraft och ges möjlighet att göra skillnad varje dag.

Våra värderingar sammanfattar vi i förkortningen ETHOS, som står för Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. Vi upplever glädje, tillit och respekt på arbetsplatsen och denna känsla ska även omfatta våra medlemmar och kunder.

Vi möter våra medlemmar och kunder bäst om vi speglar den mångfald som finns i samhället och välkomnar sökande som kan bidra till denna mångfald.

HSB Malmö sträcker sig från Trelleborg i söder till Lomma i norr. Malmö, Burlöv, Svedala och Vellinge hör också till distriktet.

 • Ägs av över 50.000 medlemmar och 253 medlemsföreningar
 • Omsätter: 375 mkr
 • Fastighetsbestånd med över 2.300 st hyreslägenheter till ett värde av 5,6 mdr.
 • Heltäckande leverantör av förvaltningstjänster, både inom ekonomisk och teknisk förvaltning till brf. HSB Malmö förvaltar närmare 300 bostadsrättsföreningar med över 30.000 lägenheter
 • 150 anställda

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter