It-chef till Örebro

Om tjänsten

It-chef till Örebro

Tjänst: It-chef till Örebro

Företag: Region Örebro län

Sista ansökan: 2021-08-18

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu en drivande chef med stort intresse för såväl människa som IT och teknik och som i nära samarbete med kunder och medarbetare leder IT-organisationen framåt. Tillsammans bildar vi ett starkt lag där vi inspirerar och hjälper varandra och våra kunder. Delar du vår övertygelse om att det ska vara roligt och kännas bra att gå till jobbet och tror du det här jobbet är rätt och roligt för dig? Då kanske just DU är vår nya lagledare!

Område IT är en av de största IT-arbetsplatserna i länet med ca 140 medarbetare. Område IT ingår som en del i Region Örebro läns serviceförvaltning, Regionservice. Vi ansvarar för
att samordna, förvalta och leda IT-utvecklingen i Region Örebro län, en utveckling som berör såväl framtidens vårdinformationsstöd och e-hälsa som administrativa system och infrastruktur.
Område IT har i uppdrag att stödja alla Region Örebro läns verksamheter – vi arbetar tillsammans hela vägen från kravställning till upphandling, implementation, utbildning, teknikutveckling, drift och support.

Som områdeschef arbetar du med att leda, utveckla, följa upp och samordna verksamheten enligt politikens uppdrag, regionledningens intentioner och kundernas behov. I rollen som områdeschef arbetar du för att tillsammans med avdelningscheferna och deras gruppchefer för att skapa helhet och sammanhang, göra nödvändiga prioriteringar och att utveckla verksamheten. Område IT befinner sig en bransch med högt tryck, stor efterfrågan och en snabb teknikutveckling.
I områdeschefens roll ingår även att delta i lokala och nationella nätverk och på ett positivt sätt företräda regionen. Som områdeschef rapporterar du till förvaltningschefen för Regionservice. Du ingår i ledningsgruppen för förvaltningen där du förväntas bidra till utvecklingen av hela serviceorganisationen. Att utveckla kunddialogen och dess processer är en viktig del i rollen.
För dig är det självklart att hela tiden utveckla, förfina och förbättra den verksamhet du ansvarar för, att ha ett omvärldsperspektiv och att jämföra sig med dem som är bäst i klassen.
Organisationen är just nu i ett skede med stora utmaningar såsom byggnation av en ny datahall, införandet av ett nytt vårdinformationssystem och en organisation med ett kontinuerligt behov av att utveckla medarbetarnas kompetens för att hålla jämna steg med utvecklingen.

Ansvarsområden

  • Du har ekonomi-, personal -, resultat- och arbetsmiljöansvar för område IT. I ditt ansvar finns både ansvaret för den dagliga IT driften och för att utveckla och implementera IT-strategier.
  • Som IT-chef ansvarar du för ledning och utveckling av IT och ser dessutom till att IT miljön är så säker och kostnadseffektiv som möjligt.
  • Såväl operativa som strategiska frågor kommer att hanteras av dig i din roll som IT-chef.

Kvalifikationer

Du är en trygg, stabil och modig person som vågar tänka nytt och utmana inom ansvarsområdet. Du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och ett modernt och delegerande ledarskap. Vi söker dig som är kommunikativ men också en god lyssnare, du har god självinsikt och en stor portion tålamod. Som ledare är du trygg i att som andra linjens chef leda din organisation och du uppskattar att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare.
Du har en god förståelse för samspelet mellan politik och förvaltning.

Egenskaper som är centrala i rollen som IT-chef är att du gillar att driva förändring, är serviceorienterad, affärsmässig och att du har ett strategiskt förhållningssätt. Att motivera och leda din omgivning samt att driva kompetensutveckling inom IT-området är också viktigt i din roll som IT-chef. Du skall ha god erfarenhet av att arbeta med frågor kring informationssäkerhet.

  • Du har en akademisk examen, gärna IT-utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
  • Du skall ha en gedigen erfarenhet inom IT-området och erfarenhet av att leda stora IT-organisationer som andra linjens chef.
  • Din erfarenhet av att framgångsrikt leda utvecklings- och förändringsarbete är mycket god.

Välkommen med din intresseanmälan för denna tjänst senast 18 augusti -21.
För information: Kontakta Gabrielle Peteri, senior rekryteringskonsult via e-post gabrielle.peteri@randstad.se

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.