IT-digitaliseringschef till Vaxholms stad

Om tjänsten

IT-digitaliseringschef till Vaxholms stad

Tjänst: IT-digitaliseringschef till Vaxholms stad

Företag: Vaxholms stad

Sista ansökan: 2020-12-10

Ansökan: Ansök här

Om Vaxholms stad

Vill du arbeta bland människor som tycker om att göra skillnad för Vaxholmsbon och där du får många härliga kollegor? Tveka inte, sök jobb hos oss! Våra värdeord är Samspel, Engagemang och Respekt och de genomsyrar vår verksamhet och vårt förhållningssätt. Att jobba i Vaxholms stad innebär att du kommer att arbeta i en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges uppdrag med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi värdesätter att du är intresserad av människor, har en god samarbetsförmåga och sinne för service. Vi tycker också att det är viktigt att du är intresserad av att utvecklas och att du är engagerad i ditt arbete.

Vaxholms stad är en attraktiv skärgårdstad som med småskalighet och effektiv kommunal service erbjuder invånare och näringsidkare en attraktiv och stimulerande livs- och arbetsmiljö med närhet till skärgård, natur och storstad. I kommunen arbetar 1200 personer. Det tar cirka 40 minuter att åka med buss från centrala Stockholm, och cirka en timme med Vaxholmsbåt.

Verksamhetens mål:

 • Digitala tjänster ska bidra och tillgängliggöra kommunal service och dialog för privatpersoner, föreningar och näringslivet.
 • IT-miljön ska vara modern och standardiserad, för såväl externa som interna användare, och vara konstruerad efter verksamheternas behov samt medge ett flexibelt arbetssätt.
 • Privatpersoner, föreningar, näringsliv och stadens anställda ska känna tillit till stadens system.

IT-enhetens uppdrag är att leda och samordna kommunens utveckling inom IT-området. Det innebär bl a ett internt ansvar för strategiska IT-frågor såsom e-förvaltning, kommunal e-service och att initiera och driva utveckling med IT-stöd. Enheten ansvarar för stadens servrar och nätverk, ger support till anställda samt för inköp, drift och support av kommunens datorer.

Ansvarsområden

 • IT-digitaliseringschefen har ett övergripande verksamhetsansvar för kommunens IT.
 • Stort fokus ligger på att fortsätta det stora digitaliseringsarbetet inom alla förvaltningar som initierats samt att initiera och driva nya dito.
 • Digitaliseringschefens uppdrag är att tillsammans med IT-enheten vara den drivande och samordnade funktionen avseende IT- frågor i staden. Centralt i uppdraget är utveckling – omvärldsspana, driva utveckling, arbeta strategisk på kort och lång sikt. Lika centralt är att som IT-säkerhetsansvarig säkerställa en trygg, stabil och säker IT-miljö.
 • Utöver det har också IT och digitaliseringschefen ekonomi- och personalansvar för IT-enheten. Samt ansvara och genomföra upphandlingar inom området IT.
 • Enheten förvaltar och utvecklar (den IT-nära delen) av applikationer/system och dess integrationer.
 • Leda, stötta och coacha dina 6 direktrapporterande medarbetare

Vem är du?

Du är en engagerande och entusiasmerande chef som har flerårig erfarenhet inom IT-området. Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande ledarskapsuppdrag, gärna inom en politiskt styrd verksamhet och är van att leda i förändring.

Du har erfarenhet av arbete med att utveckla processer och arbetssätt, att forma en effektiv organisation för att kunna möta verksamhetens behov. Din styrka ligger i samarbete och kommunikation med alla intressenter – inom och utom organisationen.

Din erfarenhet av att upphandla, leda och styra leverantörer genom kravställning, uppföljning och utvärdering samt ett brett teknikkunnande är meriterande. Du har god nytta av din projektledarerfarenhet i arbetet.

Du är:

 • Digitala tjänster ska bidra och tillgängliggöra kommunal service och dialog för privatpersoner, föreningar och näringslivet.
 • IT-miljön ska vara modern och standardiserad, för såväl externa som interna användare, och vara konstruerad efter verksamheternas behov samt medge ett flexibelt arbetssätt.
 • Privatpersoner, föreningar, näringsliv och stadens anställda ska känna tillit till stadens system.

Vad Vaxholm erbjuder:

Vaxholms stad är en liten kommun med hög ambitionsnivå. Utvecklingstakten är hög och vi har goda resultat i våra verksamheter, flera utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbeten med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer och medarbetare. En fördel med att jobba inom en, med Stockholmsmått, liten kommun är att det är smidigt att skapa samarbeten över enhetsgränserna och man lär sig snabbt mycket om organisationen som helhet.

Om du är intresserad av att arbeta i en kreativ miljö med möjlighet att driva egna idéer från planering till genomförande har du mycket goda förutsättningar att trivas hos oss.

Tjänsten är säkerhetsklassad och därmed kommer du genomgå säkerhetsprövning. Ansök senast den 10 december, vi intervjuar löpande! Har du frågor ring rekryteringskonsult Fredrika Schartau 0705 10 71 30 eller Stina Nord 0736 54 52 57,

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.