IT Manager Nordic Region

Om tjänsten

IT Manager Nordic Region

Tjänst: IT Manager Nordic Region

Företag: BUFAB Sweden AB

Sista ansökan: 2022-01-27

Ansökan: Ansök här

Bufabs verksamhet handlar om engagemang, fart och förtroende. Vi erbjuder våra kunder en helhetslösning som Supply Chain Partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-parts (skruvar, muttrar etc). Vi levererar lösningar, inte bara produkter. Vi är Solutionists.

Idag är Bufab gruppen över 1 300 medarbetare och 46 helägda dotterbolag i 28 länder. Vi erbjuder frihet, ansvar och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö i ett företag präglat av entreprenörer. Samtidigt bibehåller vi mycket av företagets familjekänsla som vi haft med oss sedan vi grundades 1977.

Din roll

BUFAB är ett bolag i kontinuerlig expansion vilket ställer höga krav på både verksamhet och IT-system. För att kunna möta verksamhetens och våra kunders behov är fortsatt digitalisering och utveckling av vår IT-miljö mycket viktig.

Som IT Manager Nordic Region har du ett övergripande ansvar för IT inom koncernens Segment North som innefattar 11 bolag i 4 länder (Sverige, Norge, Danmark och Finland) med ca 500 anställda.

Denna roll ska bidra till att göra Segment North mer rationellt, IT-frågor mer verksamhetsnära och i slutändan stärka vårt kunderbjudande.

För att lyckas i rollen behöver du inte bara vara duktig på tekniken.

Att förstå verksamheten och människor är också en viktig framgångsfaktor för att kunna översätta behov till konkreta lösningar.

Det är därför en fördel om du har goda ledaregenskaper och en förmåga att engagera då du är en drivande kraft i att stötta och utmana verksamheten genom proaktivt deltagande i vårt förändringsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • I linje med IT-strategin regionalisera och strukturera en effektiv regional IT-funktion för Norden
 • Vara drivande gällande vårt arbete med digitalisering och automation
 • Utveckla och kvalitetssäkra IT-verksamheten samt IT-support genom att leda och driva lokala IT resurser för respektive bolag/site
 • Driva och ansvara för leveransen av regionalt unika IT-tjänster genom utvalda leverantörer
 • Bidra till utveckling av globala samt regionala tjänster samt att vara rådgivande gentemot verksamheten i hur man bäst nyttjar de tjänster som redan finns till hands
 • Arbeta för att förbättra IT-säkerhet framför allt genom uppföljning av enheter och konton samt utbildning och information till användare
 • Genomföra och ansvara för regionala IT upphandlingar och ramavtal
 • Vidareutveckla regionala IT-strategin kopplat till affärsstrategin och den globala IT-strategin och implementera denna
 • Följ upp att nödvändiga policyer och standarder utvecklas och följs
 • Delta i eller ansvara för implementeringen av större system eller anpassningar
 • Vara administratör för vissa regions- samt koncerngemensamma applikationer
 • Upprätta budgetunderlag utifrån eget ansvarsområde och uppföljning av IT-relaterade kostnader

Du kommer att ha ett tätt samarbete med koncernens globala IT-avdelning.

Du kommer bland annat ingå i en s.k. IT Circle – ett globalt forum där de andra IT medarbetarna medverkar, där du representerar Segment North.

I regionen har du inte ett direkt personalansvar utan i de flesta fall kontrakterade resurser till hjälp för att utföra uppdragen.

Du verkar i en expertroll inom bolagsgruppen med ledning, stöd och uppföljning för ditt ansvarsområde och rapporterar till Operations Manager Nordic.

Då rollen är ny finns goda möjligheter att vara med och forma uppdraget. Placeringsort är vid vårt huvudkontor i Värnamo.

Din profil

BUFAB är ett professionellt, prestigelöst och innovativt bolag med stark entreprenörsanda, affärsfokus och ett starkt decentraliserat resultatansvar.

Vi tror att du behöver erfarenhet från och trivs i sådan kultur för att nå framgång i uppdraget.

Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa och som med uthållighet och engagerat ledarskap har förmågan att utveckla vår digitala miljö.

I grunden har du en akademisk utbildning kompletterad med 3–5 års relevant yrkeserfarenhet, gärna i en internationell industri- eller tjänstekoncern.

Du kan även ha arbetat som konsult gentemot större industri- eller tjänstebolag.

Du har med fördel kännedom om hur man hanterar konton, PC’s och hårdvara, servers och nätverk och annan lokal utrustning.

Vidare har du erfarenhet av verksamhets- och processutveckling samt projektledning.

Har du erfarenhet av automation så är det ett plus. Då vi är en internationell koncern behärskar du obehindrat engelska i tal och skrift.

Som person är du självgående, affärsdriven och resultatinriktad samtidigt som du är processorienterad, noggrann och strukturerad.

Då du kommer att agera på olika organisationsnivåer i en internationell kontext ställer det höga krav på din kommunikativa och sociala förmåga att skapa goda relationer.

Vi ser att du har ett starkt eget driv, hög initiativförmåga samt stort engagemang.

BUFAB erbjuder ett uppdrag i en aktiv och spännande internationell miljö med goda möjligheter till professionell utveckling.

Kontaktuppgifter och ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.