IT-projektledare

Om tjänsten

IT-projektledare

Tjänst: IT-projektledare

Företag: Totalförsvarets forskningsinstitut

Sista ansökan: 2021-03-28

Ansökan: Ansök här

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du projektledare med förmåga att skapa resultat och ta frågor från idé till en väl fungerande lösning? Vill du bidra både strategiskt och operativt inom IT? Då kan du vara den IT-projektledare vi söker!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

  • I rollen som IT-projektledare kommer du att driva både större och mindre projekt, uppdrag och utredningar.
  • Utöver projektledning kommer du att på IT-chefens uppdrag bland annat genomföra utredningar, utveckla och arbeta med policyer och regler.
  • Du kommer stödja IT- chefen i arbetet på enheten med att samordna, utveckla, implementera och följa upp det strategiska och operativa arbetet.
  • Du ska kunna förstå behov från forskningsverksamheten och kunna konkretisera dem i faktiska IT-lösningar som gynnar FOI.
  • Samverkan inom enheten, inom avdelningen och med forskningsverksamheten är centrala delar.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har akademisk examen inom IT eller annan jämförbar utbildning på motsvarande nivå. Du har gedigen erfarenhet av IT-verksamhet och erfarenhet av kravställning och upphandlingar inom IT-området. Du har flera års praktisk erfarenhet av projektledning inom IT-området. Du är van att uttrycka dig i både tal och skrift. Det är meriterande om du har haft personalansvar inom IT på en myndighet. Det är även positivt om du har erfarenhet av arbete med systemförvaltning.

Du har en förmåga att strukturera komplexa problem, prioritera och att omsätta planer till välfungerande lösningar. För att vara framgångsrik krävs en hög analytisk förmåga. Vidare är du kommunikativ, tydlig, strukturerad och resultatinriktad. Du kan motivera och entusiasmera kollegor och har förmåga att samarbeta med olika kompetenser. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten IT som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Enheten består av cirka 30 medarbetare. Vi finns på våra fyra orter och de flesta av oss finns i Kista. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html ml

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska via ansökningsknappen senast den 28 mars!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.