IT-projektledare

Om tjänsten

IT-projektledare

Tjänst: IT-projektledare

Företag: Röda Korset

Sista ansökan: 2021-11-25

Ansökan: Ansök här

Bli en del av världens främsta katastroforganisation Röda Korset är världens största humanitära nätverk, med uppdrag att förhindra och lindra mänskligt lidande. Röda Korset finns i hela världen, i 192 länder, för att hjälpa människor som drabbas av kriser, konflikter och naturkatastrofer. Den svenska organisationen har sin bas i ca 650 lokala kretsar, med stöd av 390 tjänstepersoner på centrala kontor. Vi driver verksamhet inom kris och katastrof, skyddsfrågor samt hälsa och vård. Vi ingår som en mycket aktiv medlem bland de 192 nationella föreningar som utgör den internationella Röda Kors- och Röda Halvmåne-rörelsen. Svenska Röda Korset har förtroendet att omsätta bidrag från individer, företag och myndigheter i konkreta insatser för de mest utsatta. I ökande grad vill vi påverka och bidra till diskussionen hur vi långsiktigt stödjer samhällets och människors egen förmåga till hållbar utveckling – både i Sverige och på plats i andra länder. Vi behöver fortsätta förändra och modernisera oss, och det behöver du hjälpa oss att förverkliga.

Svenska Röda Korset (SRK) står inför spännande förändringar där utveckling och smarta tjänster står i fokus. För att vi ska kunna hjälpa fler människor i Sverige och i världen behöver vi bli fler. Svenska Röda Korset har en bred verksamhet nationellt såväl som internationellt. Du kommer jobba på IT enheten inom gruppen Digital utveckling som leder digitaliseringen av organisationen.

Vi ansvarar för utveckling av rödakorsets systemportfölj i nära samverkan med verksamheten. Vi använder oss i huvudsak av molnbaserad Microsoft-teknik och försöker ligga i teknisk framkant. Vi arbetar i första hand med agila processer men även vattenfall när det passar.

Förutom teknik så bidrar vi till utvecklingen av nya arbetssätt i organisationen, vi har bjudit in till inspirationsföreläsningar och vi delar med oss av kunskap om t.ex. agila metoder. Vi driver på frågan om transparens och visualisering och vill hjälpa hela organisationen att fatta så underbyggda och datadrivna beslut som möjligt.

Du kommer att jobba med en grupp drivna personer som får mycket gjort, skrattar ofta och som brinner för att digitalisera vår organisation.

Om tjänsten

Vi söker nu två stycken erfarna IT-projektledare som vill vara med och digitalisera Röda Korset. Vi tror att du idag jobbar som IT-projektledare eller produktägare i en komplex verksamhet, alternativt är du processledare med tydlig digital kompetens.

I din roll som IT-projektledare så för du projektet/produkten framåt, och ser till att den hela tiden genererar värde utifrån ett helhetsperspektiv så att vi som organisation väljer rätt väg framåt.

Vi har nyligen bytt ut hela vår webbplattform men utvecklingen där för att hela tiden kunna konkurrera på insamlingsmarknaden pågår ständigt. Vi går i dagarna live med nytt centralt ERP-system. Vi vill ta stora kliv i hur vi synliggör och analyserar data. Vi kommer ta nästa steg vad det gäller kommunikationslösningar för våra volontärer och förtroendevalda. Vi vill utveckla nya digitala humanitära tjänster. Allt detta är processer där våra IT-projektledare har en bärande roll.

Som IT projektledare på Röda Korset:

 • Har du fullt projektledaransvar från början till slut för att leverera varierande typer av digitala projekt Detta kan innefatta både vidareutveckling av befintliga IT-system samt införande av helt nya IT-system.
 • Planerar, prioriterar och leder/coachar du berörda resurser inom en bredd av kompetenser.
 • Ansvarar du för budgetering, uppföljning och rapportering, med uppdraget att maximera värdet för projektet/produkten vad gäller funktionalitet, underhåll, livscykel och kravbild, inom givna ramar.
 • Deltar du aktivt i gruppens löpande arbete och bidrar till utvecklingen av effektiva arbetssätt.

Om dig

Vi ser gärna att du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av IT-projektledning och/eller rollen som produktägare. Du är uppskattad för din kommunikativa förmåga och en stark relationsbyggare. Du har ett erkänt professionellt och affärsmässigt driv, kan hitta kreativa lösningar och får saker genomförda på ett effektivt sätt.

Kompetenser och egenskaper som kommer vara viktiga för att lyckas i rollen är:

 • God förståelse för kravarbete, testning (QA) och förändringsledning.
 • Bra på att samverka och kan prata teknik på ett pedagogiskt sätt även med de som är mindre insatta.
 • Tycka om att organisera och kan växla mellan helhetsperspektiv och detaljer såväl som mellan att leda och att själv göra.
 • Ser till att skaffa den information som behövs för att kunna ta initiativ och ha en egen uppfattning om prioriteringar.
 • Resultatorienterad och drivs av att leverera bästa kvalitet, utifrån givna ramar.
 • Lätt för att lära och stimuleras av en viss komplexitet.
 • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Och dessutom..

Har du arbetat som IT-projektledare för komplexa projekt eller som produktägare för ERP-, CRM-, Marketing Automation-, vård- eller utbildningssystem ser vi det är det meriterande. Liksom erfarenhet Web/CMS/e-handel eller av Business intelligence. Vi använder Microsoft DevOps för krav, kod och releaser så erfarenhet från det, JIRA eller liknande är meriterande. Vi tror också att du mest troligt har en akademisk examen.

Så här rekryterar vi

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Åsa Ander, asa.ander@redcross.se eller IT chef Martin Tägtström, martin.tagtstrom@redcross.se.

Välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.