IT-projektledare

Om tjänsten

IT-projektledare

Tjänst: IT-projektledare

Företag: IVL Svenska Miljöinstitutet AB

Sista ansökan: 2022-09-11

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu en IT-projektledare till vår IT-avdelning som inklusive administrativ service består av fjorton personer, placerade på våra kontor i Stockholm och Göteborg. Vi arbetar brett i våra roller och hjälps åt för att leverera enligt våra mål. I rollen som IT projektledare kommer du arbeta nära våra affärsdrivande enheter och stötta dem kring utvecklingen av digitala stöd för att driva affären framåt, utveckla interna processer med hjälp av IT och arbeta övergripande med digitalisering på IVL. Vi arbetar agilt och vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med stora möjligheter att själv påverka arbetet och att prova egna idéer.

Som IT-projektledare kommer du bland annat att arbeta med följande arbetsuppgifter:

 • Leda utvecklingsprojekt gemensamma för IT och verksamheten
 •  Vara beställarstöd åt verksamheten gentemot interna samt externa utvecklingsresurser
 • Driva och delta i verksamhetsutveckling i områden där digitala verktyg har en affärskritisk roll
 •  Hantera IT-avtal och medverka i leverantörsstyrning och licenshantering
 • Hantera budget, prognos och uppföljning i de projekt du leder
 • Hålla utbildningar, göra guider och bidra med teknisk support för de applikationer du är ansvarig för

IVL har en modern hybrid IT-miljö som består av egen intern IT-drift baserad på VMware och Microsoft Server samt molntjänster i form av Microsoft 365, Azure, Salesforce, Catalyst One med flera. Andra viktiga system är ekonomisystemet Visma PX och labbdatasystemet Labware LIMS. Vi har också flera egenutvecklade applikationer och digitala produkter som vi förvaltar, ger support på och säljer till våra kunder.

Du samarbetar nära kollegorna på IT och användare, kravställare och experter i kärnverksamheten på IVL, våra dotterbolag samt kunder och leverantörer.

Kompetensprofil

För att vara framgångsrik i rollen har du:

 • Relevant högskoleutbildning, annan IT-utbildning eller annan arbetslivserfarenhet inom IT som vi bedömer som likvärdig
 • Minst tre års erfarenhet av självständigt arbete i en IT-roll som t ex IT-projektledare/utvecklingsledare/förvaltningsledare där du bland annat fångat krav och samarbetat med leverantörer
 • Några års erfarenhet av digital produktutveckling med hjälp av agila metoder i modern DevOps-miljö
 • Goda kunskaper i talad och skriven svenska och engelska.

Vi ser även gärna att du har:

 • Kompetens och tidigare erfarenhet inom applikationsutveckling på .Net-plattformen
 • Erfarenhet av systemintegrationerDatabaskunskaper inom Microsoft
 • SQL och intresse av datahantering

Dina personliga egenskaper

Som person är du självgående och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du håller koll på målbilden och är resultatorienterad. Du arbetar allround och det du inte vet det lär du dig löpande i arbetet. Du har för vana av att samverka i team med olika kompetenser, god erfarenhet att dokumentera ditt arbete och är van att kommunicera och att uttrycka dig väl i text. Det är viktigt att du är förändringsinriktad och motiverad av att utvecklas tillsammans med oss. Du är tekniskt intresserad och håller dig up-to-date med ny teknik. Det är positivt om du har ett intresse av samhällsutveckling och hållbarhetsfrågor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad vi erbjuder dig

Vi arbetar i en kreativ och utvecklande miljö där alla har en stor del eget ansvar och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som medarbetare på IVL blir du del av en arbetsplats som värdesätter mångfald, samarbete, innovation och engagemang. Här finns en härlig gemenskap med såväl idrottsklubb, konstförening, fester, pubar och andra aktiviteter. Vi sitter i aktivitetsbaserade lokaler. Hos IVL får du möjlighet att arbeta med ditt hållbarhetsengagemang på riktigt!

Mer information

För ytterligare information kontakta IT-chef Peter Lindén på 010-788 68 69 eller peter.linden@ivl.se

Omfattning: Heltid, Tillsvidareanställning, med inledande provanställning.
Placeringsort: Stockholm. Möjlighet till en mix av arbete hemma och på kontoret finns.

Vänta inte med din ansökan. Vi kommer att utvärdera ansökningar och intervjua kandidater löpande under ansökningsperioden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) bedriver forskning och konsultverksamhet inom hela miljö- och hållbarhetsområdet. Våra konsultuppdrag vilar på vetenskaplig grund, vår forskning präglas av tvärvetenskap och systemtänkande. Kundkretsen återfinns inom alla branscher, myndigheter och organisationer. Basen för verksamheten är Sverige och Europa men kunderna finns i hela världen, inte minst i Kina där IVL har haft verksamhet i över 30 år. IVL har idag kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Fiskebäckskil, Skellefteå, Beijing, Shanghai och Mumbai.

Koncernen omsätter 420 MSEK. Stiftelsen Institutet för Vatten- och Luftvårdsforskning (SIVL), är ensam ägare av IVL och tillsammans med näringslivet och statens myndigheter etableras samverkan i viktiga frågor inom området miljö och hållbar utveckling. I våra styrelser sitter representanter från både näringsliv och statens myndigheter.

På IVL arbetar över 360 ingenjörer, kemister, marinbiologer, geologer, beteendevetare, statsvetare, kommunikatörer och många fler. Vår vision är att driva på omställningen till ett hållbart samhälle och gemensamt för alla våra uppdrag är ett samspel mellan såväl ekologiska som ekonomiska och sociala perspektiv.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.