IT Säkerhetschef

Om tjänsten

IT Säkerhetschef

Tjänst: IT Säkerhetschef

Företag: Axfood IT

Sista ansökan: 2021-01-10

Ansökan: Ansök här

Tror du också på allas rätt till prisvärd, bra och hållbar mat? Vill du samtidigt vara med på en resa i en spännande bransch där nytänkande, engagemang och driv är viktiga ingredienser? Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood IT är det digitala navet inom koncernen. Vi skapar rätt förutsättningar för att varje bolag inom Axfood ska ha branschens bästa IT-lösningar. Vi jobbar agilt och med den senaste tekniken.

Genom våra många varumärken, kompetenser och bakgrunder har vi kraften att tillsammans göra skillnad – på riktigt. Nu letar vi efter dig som vill vara med och utveckla morgondagens dagligvaruhandel.

Bli en av oss

Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har infört SAP som affärssystem. SAP installationen är central i vårt systemlandskap där masterdata-, ekonomi-, pris och sortiment-, och logistikprocesser samsas. I enlighet med vår strategi har vi nu ett utökat fokus på våra kunder och startar projekt för den långsiktiga utvecklingen av digitala kundmöten med hjälp av bland annat Hybris och agila metoder.

Det här får du göra

Du kommer att ingå i den grupp som har det övergripande ansvaret för att leda och samordna Axfoods informationssäkerhets- och dataskyddsarbete. Tillsammans stöttar vi verksamheten i att förstå värdet av informationssäkerhet och etablerar en god förmåga att skydda kritisk information och säkerställa en stabil drift av affärskritiska system.

Detta gör du genom att

  • Utveckla IT-säkerhetsområdet inom Axfoods Ledningssystem för Informationssäkerhet.
  • Leda utvecklingen av, och utbilda i, metoder inom säker IT-utveckling, IT-förvaltning och IT-säkerhetsarkitektur.
  • Stötta kritiska projekt i IT-säkerhets- informationssäkerhets- och dataskyddsfrågor, inklusive riskanalyser, ”security by design” och ”privacy by design”.
  • Utöva aktiv omvärldsbevakning.
  • Identifiera och eskalera hot, sårbarheter och risker.
  • Genomföra tekniska IT-säkerhetsrevisioner av utvalda delar av Axfoods IT-miljö.
  • Skriva policys och riktlinjer.

Det här förväntar vi oss

  • Du har minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat med IT-säkerhet, cybersäkerhet och/eller IT-säkerhetsarkitektur i en verksamhet med både konsumentled (e-handel och betalningar) och producentled (automation och logistik).
  • Du har ett par års erfarenhet av några av följande områden: Cloud security, IoT-security, IT-säkerhetsrevisioner och/eller risk- och sårbarhetsarbete inom IT, hantering av säkerhetsrelaterade IT-leverantörsrisker, agil utveckling och DevOps.
  • Du har erfarenhet av att ha arbetat med olika IT-ramverk så som ITIL, COBIT, ISO27000, NIST, PCI-DSS.
  • Du är intresserad och motiverad av teknik och IT-säkerhet.
  • Du har ett driv för ett ständigt lärande och delar aktivt med dig av dina kunskaper.
  • Du är kommunikativ och pedagogisk.
  • Du är drivande och resultatorienterad.
  • Du har ett positivt synsätt och lätt för att hantera människor och vill vara med och bidra för att förbättra vårt arbete.
  • Du är lyhörd för behov och förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhetsnivå.
  • Du har en akademisk examen inom ett lämpligt område, exempelvis inom IT eller IT-säkerhet.
  • Du arbetar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift.

Mer information

Kompetensutveckling och karriär
Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss.

Mångfald
Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta Elin Ryrfeldt, elin.ryrfeldt@axfood.se. Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag den 2021-01-10.

Varför du kommer att gilla oss

Hos oss finns trygghet och stora utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Genom att erbjuda en arbetsplats som speglar det samhälle vi lever i vill vi skapa ett öppet klimat där alla våra medarbetare har möjlighet att utvecklas. Att vi växer och utvecklas tillsammans gör att vi kan leda vägen och utmana en hel bransch. Välkommen till en familj av möjligheter!

Om Axfood

Axfood grundades år 2000. Koncernen består av en familj av varumärken och är unik i sitt slag på den svenska marknaden. Inom Axfood tror vi på allas rätt till prisvärd, bra och hållbar mat. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlarn. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross och Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.